Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Regeringen vil skære i tilskud til tandlægebesøg

Vil spare 400 millioner: »Flere går oftere til tandlæge end nødvendigt«.

Sygdom
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Når sundhedsminister Astrid Krag (SF) torsdag fremlægger regeringens sundhedsudspil, så vil en stor del af finansieringen komme fra et mindre tilskud til tandlægekontrol.

Det erfarer dr.dk.

I følge DR Nyheders oplysninger vil regeringen spare op mod 400 millioner kroner over fire år på at sætte en grænse for, hvornår man kan få offentligt tilskud til en kontrol hos tandlægen.

LÆS ARTIKEL

I dag er der tilskud til regelmæssige undersøgelser, uanset hvor tit man får tjekket munden.

Det er på baggrund af en vurdering i Sundhedsstyrelsen, at man vil hente penge på området.

Her vurderes det nemlig, at flere patienter i dag går oftere til tandlægen end nødvendigt.

Som udgangspunkt skal man i fremtiden kun til tandlæge én gang hver 12. til 24. måned, hvilket vil spare staten for tilskud på cirka 400 millioner kroner - penge, som regeringen vil bruge til at finansiere sit kommende sundhedsudspil.

»Tandsundheden er blevet forbedret de seneste år. Ud fra en sundhedsfaglig vurdering er der en stor gruppe af voksne, som ikke behøver at gå så hyppigt til kontrol hos tandlægen, som de gør i dag. Hvis man har sunde tænder, kommer man altså til at spare både tid og penge, når man med de nye retningslinjer bliver indkaldt mindre hyppigt end i dag«, siger Astrid Krag i en skriftlig kommentar til Ritzau.

Ifølge sundhedsministeren skal tilskuddet til kontrolundersøgelser nu målrettes, uden at det vil forringe danskernes tandsundhed.

Hvis man har gode og sunde tænder, men alligevel vælger at ville til undersøgelse oftere end anbefalingerne, får man ikke tilskud til besøget, og det er kun i disse tilfælde, at det bliver dyrere for den enkelte patient.

Patienter med tandsygdom vil fortsat kunne modtage tilskud til regelmæssige tandkontroller flere gange årligt.

Torsdag præsenterer Astrid Krag det samlede udspil, der kommer til at koste i alt 600 millioner kroner over fire år, og som skal bekæmpe ulighed i sundhedsvæsnet og skabe bedre sammenhæng i behandlingsforløbet.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden