Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Flere danskerne sender e-mails til deres læge

I 2012 var der samlet set 3,5 millioner e-mailkonsultationer i Danmark.

Sygdom
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Flere og flere danskere bytter venteværelset ud med e-mailen, når de skal i kontakt med deres praktiserende læge.

Andelen af e-mailkonsultationer er i hvert fald steget fra 6,9 procent i 2011 til 8,5 procent i 2012. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Det er helt naturligt, mener man i Praktiserende Lægers Organisation (PLO).

»Det er en naturlig udvikling, fordi flere og flere mennesker gerne vil benytte sig af det her, så de kan stille spørgsmål og få svar fra lægen på tidspunkter, hvor det passer dem bedst«, siger formand, Henrik Dibbern.

LÆS ARTIKEL

Effektivisering, blandt andet ved bedre brug af it, er netop et af de områder, hvor regeringen i forbindelse med de praktiserende lægers overenskomst kræver en forbedret indsats.

Men regeringen har ikke styr på fakta, når de kritiserer lægerne for at være for dårlige til at benytte e-mailkonsultationer - på trods af, at lægerne indberetter brugen til regionerne, mener Henrik Dibbern.

»Kendsgerningen er jo, at det er et middel, som lægerne for længst har taget til sig«, siger lægeformanden og fortsætter.

»Derfor er det svært at forstå, hvordan regeringen kan finde på at rette kritik mod os, når virkeligheden er, at det bliver brugt i vidt omfang af både læger og patienter«, siger Henrik Dibbern.

Vi skal have et moderne sundhedsvæsen

Men der er stadig plads til forbedring, lyder den klare besked fra regeringen.

»Vi er meget glade for den meget store del af almen praksis, som allerede har moderniseret, men der er altså stadig en femtedel af lægerne, som ikke har taget det til sig«, siger sundhedsordfører i Socialdemokratiet, Flemming Møller Mortensen.

»Det er jo noget af det, vi ønsker, med det her forslag, at alle får muligheden for et moderne sundhedsvæsen« siger ordføreren.

Selvom konsultationerne stadig udgør en lille del af den samlede kontakt med lægen, så løb de i 2012 op i 3,5 millioner e-mailkonsultationer.

5,2 millioner danskere modtog i løbet af 2012 en eller anden form for lægehjælp. I gennemsnit havde danskerne kontakt med enten praktiserende læge, tandlæge eller speciallæge 11,4 gange i løbet af 2012.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden