Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Genfejl kan afsløre prostatakræft

Det er ikke kun brystkræft, der kan være arveligt betinget.

Sygdom
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Tidligere på ugen trådte skuespilleren Angelina Jolie frem og fortalte om, hvordan en gentest havde vist, hun var særligt disponeret for brystkræft, og derfor havde hun fået brysterne fjernet og rekonstrueret.

Ny forskning viser, at også prostatakræft kan spores i generne. Det åbner mulighed for en fremtid med forebyggende indgreb, skriver metroxpress.

Og et forskerhold har fundet 72 genfejl, der koder for prostatakræft hos mænd.
LÆS OGSÅ


»Vi har kun undersøgt en del af generne, så vi er stadig et stykke fra at kunne genteste lige så godt som for brystkræft,« siger læge Andreas Røder fra Copenhagen Prostate Cancer Center på Rigshospitalet.

Han forklarer, at der derfor stadig er et stykke til, at man vil kunne anbefale en forebyggende operation på niveau med den, mere end 100 kvinder hvert år får foretaget for at undgå brystkræft.

LÆS OGSÅ

Hos prostatakræftforeningen er man glad for gennembruddet:

»Det er en skam, at der ikke er større viden om prostatakræfts arvelighed. Så vi afventer med spænding, at der kommer mere frem. Det er jo heldigvis et område, der bliver forsket i,« siger formand K.B. Madsen til metroxpress.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden