Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
VELBEKOMMEN. Udvalget af glutenfri produkter er langt større i Sverige, Norge og Tyskland.
Foto: JIM MCKNIGHT

VELBEKOMMEN. Udvalget af glutenfri produkter er langt større i Sverige, Norge og Tyskland.

Sygdom
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Fødevarer uden gluten er en mangelvare

Udvalget af varer fri for gluten er småt i Danmark.

Sygdom
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Man skal kigge langt efter produkter fri for gluten i supermarkederne. Selv om antallet af mennesker med glutenintolerance er stigende, som Politiken kunne fortælle søndag, så er udvalget af produkter uden gluten gemt godt væk i supermarkederne.

Formanden for Dansk Cøliaki Forening, der er foreningen for glutenintolerante i Danmark, Casper Pihl Rasmussen, må også med misundelse kigge på landene omkring Danmark for at finde glutenfrie produkter i supermarkederne.

»Udvalget i Sverige, Norge og også Tyskland er adskillige gange større. Her er der overalt reoler fyldt med glutenfrie varer, hvor vi i Danmark snakker om hylder«, siger han.

Opmærksomheden er steget
Hos Coop Danmark, der står bag supermarkedskæder som Fakta, Kvickly og SuperBrugsen, noterer man sig en stigning i salget – men der skal dog heller ikke meget til at påvirke tallene i positiv retning.

»Vi har set en stigning på omkring 10 procent, men det er ud fra en meget lille omsætning. Det er stadig virkelig et nicheområde ude i butikkerne«, siger informationsdirektør i Coop Danmark Jens Juul Nielsen.

LÆS ARTIKEL Jens Juul Nielsen oplyser, at der hos Coop er tale om knap 100 butikker, der fører de glutenfrie varer, der tæller op til 30 produkter. Coop er dog blevet mere opmærksom på området. »Vi har oplevet en stigende efterspørgsel fra kunderne, så vi prøver at udvide sortimentet til andre butikker. Nogle gange ryger de så ud igen, fordi efterspørgslen er for lille«, siger Jens Juul Nielsen og oplyser, at varerne bliver solgt fra SuperBrugsen og Kvickly spredt over hele landet. Hos Dansk Supermarked, der blandt andet står bag Netto og Føtex, har indkøbschef Michael Svendsen ikke oplevet en udvikling i salget. »Det er noget, der er meget lidt af. Vi har et forsvindende lille salg og derfor også et forsvindende lille sortiment«, siger han.

LÆS ARTIKEL

Selv om der er kommet flere forespørgsler på glutenfrie produkter, er det endnu ikke i et omfang, der får indkøbschefen til at søsætte de store kommercielle tiltag.

»Der er ikke udsigt til, at der bliver tale om et forretningsmæssigt økonomisk koncept, men vi har et lidt større udvalg i Føtex, hvor udvalget af varer skal være lidt større«, siger han.

Bider sig selv i halen

Hos Coop Danmark mener informationsdirektør Jens Juul Nielsen også, at hvis man oplever en stigning i antallet af glutenintolerante kunder, så vil udvalget følge med helt naturligt. »Det er noget, som bider sig selv i halen. Kommer der et stigende salg, kan vi også komme ud i flere butikker«, siger han. Som Politiken kunne skrive søndag, kan der være op til 50.000 mennesker med glutenintolerance i Danmark. FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden