Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
JIM MCKNIGHT
Foto: JIM MCKNIGHT

VELBEKOMMEN. Udvalget af glutenfri produkter er langt større i Sverige, Norge og Tyskland.

Sygdom
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Fødevarer uden gluten er en mangelvare

Udvalget af varer fri for gluten er småt i Danmark.

Sygdom
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Man skal kigge langt efter produkter fri for gluten i supermarkederne. Selv om antallet af mennesker med glutenintolerance er stigende, som Politiken kunne fortælle søndag, så er udvalget af produkter uden gluten gemt godt væk i supermarkederne.

Formanden for Dansk Cøliaki Forening, der er foreningen for glutenintolerante i Danmark, Casper Pihl Rasmussen, må også med misundelse kigge på landene omkring Danmark for at finde glutenfrie produkter i supermarkederne.

»Udvalget i Sverige, Norge og også Tyskland er adskillige gange større. Her er der overalt reoler fyldt med glutenfrie varer, hvor vi i Danmark snakker om hylder«, siger han.

Opmærksomheden er steget
Hos Coop Danmark, der står bag supermarkedskæder som Fakta, Kvickly og SuperBrugsen, noterer man sig en stigning i salget – men der skal dog heller ikke meget til at påvirke tallene i positiv retning.

»Vi har set en stigning på omkring 10 procent, men det er ud fra en meget lille omsætning. Det er stadig virkelig et nicheområde ude i butikkerne«, siger informationsdirektør i Coop Danmark Jens Juul Nielsen.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden