Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Sygdom
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

HPV-vacciner giver meget få, men alvorlige skader

Både i Danmark og USA er der udbetalt erstatninger for HPV-skader.

Sygdom
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er »ikke påvist højere forekomst af alvorlige bivirkninger hos HPV-vaccinerede« end hos personer, der ikke har fået vaccinen.

Sådan lyder vurderingen af den såkaldte HPV-vaccine mod livmoderhalskræft i informationsmaterialet på Statens Serum Instituts hjemmeside. Instituttet leverer HPV-vaccinen til det landsdækkende tilbud om gratis vaccine til yngre kvinder, som anbefales af Sundhedsstyrelsen, og fra styrelsen lyder der samme toner om eventuelle bivirkninger.

Ingen sammenhæng påvist
Her henvises der til en kampagne udarbejdet af Kræftens Bekæmpelse, som fastslår, at »der er ikke påvist en sammenhæng mellem HPV-vaccinen og alvorlige sygdomstilfælde og dødsfald«.

Men det udsagn bliver nu mødt med undren hos flere internationale HPV-eksperter, der peger på, at der både i Danmark og i udlandet er udbetalt erstatning til patienter, som har lidt under alvorlige bivirkninger fra HPV-vaccinen.

LÆS ARTIKEL

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden