Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Hver femte dansker oplever en depression i løbet et arbejdsliv. Et nyt europæisk initiativ skal nu forsøge at løse problemet.
Foto: THOMAS BORBERG

Hver femte dansker oplever en depression i løbet et arbejdsliv. Et nyt europæisk initiativ skal nu forsøge at løse problemet.

Sygdom
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hver femte dansker i arbejde rammes af depression

Nyt europæisk initiativ skal komme depression til livs.

Sygdom
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Depression kan medføre nedsat hukommelse, nedsat koncentrationsevne og hæmme evnen til at træffe beslutninger.

Ifølge en ny europæisk undersøgelse rammes næsten hver femte dansker af en depression i løbet af et arbejdsliv. Det skriver Magasinet Arbejdsmiljø.

Undersøgelsen er foretaget blandt 7.065 medarbejdere og ledere i syv lande herunder Danmark.

Virksomheder danner fælles front En række større europæiske firmaer er på baggrund af undersøgelsen gået sammen for at kortlægge de udfordringer, der er forbundet med depression på arbejdspladsen.

Fra Danmark deltager medicinalvirksomheden Lundbeck sammen med blandt andre britiske Royal Mail og Barclays. Foruden en række firmaer deltager også FN's organisation for arbejdsmarkedsforhold, ILO. Virksomhederne har til sammen flere end 650.000 medarbejdere.

»Hele øvelsen er jo at undgå, at folk bliver ramt af psykiske lidelser og tage hånd om dem hurtigst muligt. Og her handler det jo faktisk om at finde måder, hvorpå man kan håndtere psykiske udfordringer med andet end medicin. Så det er helt fantastisk, hvis vi kan få virksomhederne til gå mere offensivt ind i den mentale helseproblematik, som også er på arbejdspladserne« siger Kasper Tingkær, sekretariatsleder i Depressionsforeningen til Magasinet Arbejdsmiljø.

Virksomheder kan spare mange penge

Ud over forbedringer i medarbejdernes helbred kan der også være markante økonomiske forbedringer i vente for de virksomheder, der kan knække depressionskoden.

Ifølge tal fra European Journal of Neurology løb de samlede omkostninger grundet depression op i 680 milliarder kroner på europæisk plan i 2012.

LÆS OGSÅ

»Det er jo altid interessant, når der bliver sat tal på. Men det bekræfter den påstand, som vi selv er kommet med i mange år. Det er rigtig mange penge, som virksomheder kan spare på sygefravær. Vi ser mange, også i gode job, der falder helt ud af arbejdsmarkedet«, siger Kasper Tingkær til Magasinet Arbejdsmiljø.

Depressionsramte danskere har i gennemsnit 39,2 sygedage om året, men hver fjerde fortæller ikke chefen, at det skyldes depressionen.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden