Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
MARTIN LEHMANN
Foto: MARTIN LEHMANN

behandling. Hjertesyge venter længere end de bør på at blive opereret eller få anden form for behandling.

Sygdom
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hjertesyge venter for længe på behandling

Hjertepatienter får hurtigt stillet en diagnose, men derefter går det langsomt for mange.

Sygdom
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nye tal over landets hjertepatienter giver både anledning til ris og ros, pessimisme og optimisme. For hvor det går hurtigt med at få stillet en diagnose, trækker det ud med at få selve behandlingen i gang.

Tallene kommer fra Statens Serum Institut i den første nationale undersøgelse af de såkaldte hjertepakker, der blev indført i 2010 for at sikre hjertesyge danskere hurtige undersøgelser og behandlinger.

Ifølge undersøgelsen kommer hovedparten af patienterne hurtigt igennem forløbene, men en hel del må stadig vente længe.

Det halter også med udredning af patienter med hjertekramper, hjerteklappatienter og hjertesvigtpatienterne inden for pakkernes fastlagte forløbstider - og det vækker stor bekymring hos Hjerteforeningens formand, Henrik Steen Hansen.

»Tallene i den nye monitorering af hjertepakkerne er foruroligende læsning. Hvis de angivne tal står til troende, ser det kritisk ud. En stor del af hjertepatienterne venter meget længere end forløbstiderne i hjertepakkerne«, siger han i en pressemeddelelse.

Hjertepakkerne blev introduceret i forlængelse af tilsvarende pakkeforløb på kræftområdet. Undersøgelsen er et redskab til at kvalitetssikre patientbehandlingen.

Sundhedsminister Nick Hækkerup (S) tager modsat Hjerteforeningen de positive briller på, når han læser de nye fund.

»Det er første gang, vi har fået målt på det her område, så det er klart, at der er stor usikkerhed forbundet med tallene. Men derfor er det også positivt, at vi nu er kommet i gang, for det er et enormt vigtigt område, som vi skal kunne følge meget tættere fremover«, siger han i en pressemeddelelse.

Statens Serum Institut vil fremover offentliggøre nye såkaldte monitoreringstal for de tre hjertepakker én gang hvert kvartal, lige som man har gjort på kræftpakkerne gennem længere tid.

Det er regeringens forventning, at registreringen og dermed kvaliteten af hjertemonitoreringen vil forbedre sig markant inden for det første år, skriver Sundhedsministeriet.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden