Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Hanne Engelstoft
Foto: Hanne Engelstoft

forkert. Hver 14. patient, der blev sendt hjem fra sygehuset med en særlig medicin, fik den forkerte med i 2012, viser en undersøgelse.

Sygdom
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sygehuspatienter får forkert medicin med hjem

Patienter fra sygehusene får forkert medicin med hjem.

Sygdom
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er et stort rod med de pillepakker, som patienter får med hjem fra sygehuset efter indlæggelse, skriver metroxpress.

På et år har myndighederne fået 4.448 indberetninger om utilsigtede hændelser med dosisdispenseret medicin, viser en rapport fra Patientombuddet, der registrerer indberetninger om fejl i sundhedsvæsenet, for at folk lærer af deres fejl.

Da kun 62.712 patienter i 2012 fik dosisdispenseret medicin, der er piller, som man får færdigpakket til en periode, var den gal hos hver 14. patient.

LÆS ARTIKEL

108 gange blev piller givet til en forkert patient, 103 fik forkert medicin, og 2.157 fik enten medicinen i forkert dosis, til en forkert tid eller fik slet ikke medicinen.

»Der er en del problemer i administrationen af medicinen, hvor medicinen udleveres til og indtages af patienten. Der er også problemer, når en patient flytter rundt i sundhedssystemet. Her er der stor risiko for, at kommunikationen svigter«, forklarer Pia Knudsen fra Patientombuddet, der står bag undersøgelsen, til metroxpress.

49 patienter fik dødelige eller alvorlige konsekvenser af medicinfejlene, viser undersøgelsen. Det skal dog med, at to ud af tre ikke fik men af hændelserne.

Det meste medicin bliver maskinpakket på ni apoteker. Apotekerne forklarer, at de fleste fejl bliver begået af de mennesker, der giver medicinen til patienterne.

»Hele sundhedssektoren skal selvfølgelig lære af de fejl, der sker, men konklusionen er, at dosispakket medicin er en langt sikrere måde at dosere medicin på end manuel dosering«, siger sundhedsfaglig direktør i Danmarks Apotekerforening Birthe Søndergaard til metroxpress.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden