Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
 FINN FRANDSEN
Foto: FINN FRANDSEN

kræft. Flere skal i behandling til tiden, lover Danske Regioner.

Sygdom
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Regioner: 90 procent af alle kræftforløb skal holde tidsplanen

Regionerne vil lave handlingsplaner for at få flere kræftofre behandlet til tiden.

Sygdom
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Regionerne skal sætte ind med handlingsplaner for at behandle flere kræftpatienter til tiden, mener formand.

Der er god plads til forbedring rundt om i regionerne, når kun syv ud af 10 kræftpatienter blev behandlet til tiden i 2013.

For virkeligheden burde være, at ni ud af 10 patienter kom igennem systemet inden for tidsrammerne, erkender formanden for Danske Regioner, Bent Hansen.

»Vi skal presse på i alle regioner for at komme højere op end de 72 procent, der er behandlet til tiden«, siger Bent Hansen, der er regionsrådsformand i Region Midtjylland, til Ritzau.

»Succeskriteriet er at nærme sig 90 procent. Man kommer jo aldrig op på 100 procent, fordi mange patienter har flere sygdomme, og dermed kan man ikke gennemføre sådan et regelret behandlingsforløb«, tilføjer han.

Pressede regioner

Ifølge en ny rapport fra Statens Serum Institut blev 72 procent af behandlingsforløbene for kræftpatienter i 2013 gennemført til tiden. Mere end hver fjerde patient fik altså ikke behandling hurtigt nok, og det kan have store konsekvenser for den enkelte patient, erkender Bent Hansen.

»Hvis der er voldsomme overskridelser, så er det klart, at der er nogle patienter, der ikke får det ideelle behandlingsforløb, og dermed måske ikke kommer igennem kræftsygdommen så hurtigt, som man kunne håbe«, siger han.

Men regionerne er pressede, lyder forklaringen fra Bent Hansen.

»Der har været en langt større stigning i antallet af kræftpatienter end forventet, og det betyder, at vores afdelinger er presset til at gøre det bedre for flere. Derfor er der nogen steder blevet for lange ventetider«, siger formanden for Danske Regioner.

Det skyldes også, at man i nogle regioner har svært ved at få rekrutteret specialister nok, forklarer han.

Han vil nu have regionerne til at gøre noget ved problemerne.

»Regionerne er nødt til at tage fat på de områder, hvor man ikke er i nærheden af de 90 procent, og så lave en konkret handlingsplan for, hvordan man når derhen«, siger Bent Hansen.

Han håber, at ni ud af 10 patienter kan behandles til tiden inden udgangen af i år.

»Så vil der være områder, som for eksempel det urologiske område, hvor der simpelthen ikke er specialister nok, og der vil det realistisk set tage lidt længere tid, inden vi når målet«, siger Bent Hansen.

/ritzau/

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden