Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
KIM NIELSEN
Foto: KIM NIELSEN

forskelle. Der er forskel på, hvad det koster at få et ultralydsbillede af det lille foster med hjem fra hospitalet.

Sygdom
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Brugerbetaling skal være ens på landets sygehuse

Brugerbetaling skal reguleres til ens priser for patienter og pårørende.

Sygdom
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hvis du vil købe et ultralydsbillede af din kommende søn eller datter, så koster det 30 kroner per styk på Odense Universitetshospital. På Sygehus Lillebælt får du til gengæld billederne med hjem gratis.

Der er stor forskel på brugerbetalingen på de forskellige sygehuse i Region Syddanmark. Det viser en oversigt over egenbetaling på sygehusene, som regionen har lavet.

LÆS ARTIKEL

Opgørelsen viser store forskelle i egenbetaling for pårørende og bedemænds arbejde. Og det får nu politikerne i regionen til at diskutere, hvordan betalingen kan blive mere nuanceret.

Opgørelsen fra Region Syddanmark viser stor forskel på, hvor meget sygehusene opkræver fra bedemænd, der får hjælp til at lægge afdøde patienter i kister. Her svinger prisen fra 83 til 125 kroner afhængig af sygehus.

Det duer ikke, siger sundhedsudvalgsformanden fra Region Syddanmark, Poul Erik Svendsen (S) til DR Fyn.

»Vi kan ikke have de her forskelle. Hvis vi tager betaling, så må priserne være de samme ved regionernes forskellige sygehuse«, fortæller Poul Erik Svendsen.

Der er også forskel på, hvad det koster for en pårørende at overnatte alene på sygehuset. Her svinger det fra 50 kroner på Svendborg Sygehus til 515 kroner på Odense Universitetshospital.

Forskellen stammer formentlig helt tilbage fra de gamle amters tid, mener Poul Erik Svendsen.

»Der har været en masse forskellige måder at lave service på i vestjylland, på Fyn og i Sønderjylland, og det har man så undervejs justeret. Nu vil vi se på det her område«, siger han.

Poul Erik Svendsen vil nu have helt klare regler for, hvornår et sygehus kan bede dig om at tage pungen op af lommen, og han afviser på forhånd at kræve betaling for behandling.

»Så er der alle de typer ydelser, der er helt uden for diskussion, fordi de har direkte med behandlingen og helbredelsen at gøre, der må der selvfølgelig ikke tages penge«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden