Nyt studie: Sexafhængige mænd lider

Nogle mænd onanerer 10-15 timer om dagen, viser forskning fra Rigshospitalet.

Sygdom

Danske mænd, der betegnes som hyperseksuelle, lider af så voldsom sextrang, at det ødelægger deres mulighed for at leve et normalt liv. Nogle bruger 10-15 timer om dagen på at onanere, imens andre føler trang til at holde 10-20 seksuelle forhold kørende på en gang.

Det viser et nyt studie gennemført i samarbejde med Sexologisk Klink på Rigshospitalet, skriver Metroxpress.

Ifølge Monika Emilsdottir, læge på Herlev hospital og en af forskerne bag studiet, som er baseret på 156 henviste mænd, har hyperseksuelle ingen tilfredsstillelse i den seksuelle akt.

»Deres liv handler udelukkende om at holde den seksuelle spænding kørende, og derfor ser vi patienter, som bruger seksuel stimulans på samme måde, som alkoholikere bruger alkohol. Det var en hypotese, at de ikke var særligt lykkelige, men resultaterne viste, at de næsten har samme lave lykkeniveau som suicidale«, siger hun til Metroxpress.

Forskningen viser, at hyperseksuelle mænd på en forskerbaseret måleenhed for psykisk lidelse (Global Symptom Index, red.) scorer over dobbelt så højt som den generelle danske befolkning.

Ifølge Lucia Pop, afdelingslæge og psykiater på Sexologisk Center på Aalborg Universitetshospital, er der et stort mørketal forbundet med hyperseksualitet, og man kender derfor ikke problemets reelle omfang:

»Vi ved endnu ikke så meget om lidelsen, og hvordan man takler problemerne. Derfor er der stor risiko for, at tallet er langt højere, og at mange patienter farer vild i systemet uden at blive sendt de rigtige steder hen«, siger hun til Metroxpress.

Lucia Pop fortæller, at der på nuværende tidspunkt ikke findes en medicinsk behandling på området, hvorfor patienterne gennemgår forskellige behandlingsforløb:

»Der er flere, som følger samme 12-trinsbehandling mod afhængighed, der er kendt fra Anonyme Alkoholikere-grupper« siger hun til Metroxpress.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden