Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Rygsækken med kemoterapi gav Lone frihed

Lone Larsen nød godt af at kunne tage kemoterapien med hjem. Det gav frihed.

Sygdom
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Da 48-årige Lone Larsen skulle have sin sidste omgang kemoterapi for leukæmi, tog hun behandlingen med hjem i en rygsæk.

Lone havde fået kemo-terapi i halvandet år som behandling for en særlig akut form leukæmi, ALL, som hun fik konstateret i august 2013. Lones ALL krævede en meget intensiv behandling.

I første omgang kunne Lone se frem til otte omgange af kemoterapi. Hver omgang betød fem dages indlæggelse på Rigshospitalet.

»I den periode var behandlingen nogle gange så intensiv, at jeg fik kemo 24 timer i streg. Det tog på kræfterne, og jeg følte mig på en måde meget bundet«, siger Lone Larsen.

Derfor var hun heller ikke sen til at tage sin sidste omgang kemoterapi derhjemme.

Hjemmekemo

I februar i år tog Lone Larsen således en rygsæk på med en pumpe og en pose med kemovæske og en slange tilsluttet, og tog hjem til Nysted. I tre dage skulle hun være tilsluttet den transportable kemopumpe. Pumpen er indstillet til at gå i gang af sig selv, når der skal gives en dosis.

Lone blev meget positivt overrasket over hjemmekemoen.

»Det var simpelthen bare en helt anden oplevelse. Jeg var meget mere komfortabel. Og jeg kunne spise hjemmelavet mad! Det gjorde en stor forskel. Man bliver hurtigt meget træt af hospitalsmad«, siger Lone Larsen.

Der var dog også noget andet, der lå hende på sinde.

»Man slipper også for at være bekymret for, om man bliver smittet af alle de andre mennesker, der kommer på hospitalet«, siger Lone Larsen.

Mere frihed

Lone nød den frihed, hun pludselig havde, nu hun ikke længere var tvunget til at være på hospitalsstuen under kemoterapien.

»Jeg kunne gå mig en tur, gøre rent, gå i Netto«, siger Lone Larsen.

Hun husker særligt en episode fra sit hjemmekemoforløb.

»Da jeg var ude at gå, mødte jeg nogen, jeg kender. De kunne se, jeg havde rygsækken på, og så kunne jeg jo sige »Ja, jeg går jo her og får kemo!« Og jeg kan huske, hvordan de sagde »Nå!« og »eeej!« Det var altså ret sjovt«, siger Lone Larsen.

Hjemmekemoterapien var det sidste led i Lone Jensens behandling. Hun er i dag erklæret rask og er tilbage på fuld tid i sit job som pædagog.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden