Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

1.100 piger skal tjekkes for mistanke om HPV-bivirkninger

Symptomer som svimmelhed og besvimelse får flere piger end ventet til at søge hjælp hos landets fem HPV-centre.

Sygdom
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Mistanke om alvorlige bivirkninger efter HPV-vaccine får læger til at henvise flere piger end ventet til de nyåbnede HPV-centre rundt i regionerne, skriver Metroxpress.

Indtil videre er over 1.100 piger med symptomer som besvimelse, muskelspasmer og kronisk svimmelhed henvist til centrene. Antallet er mere end fordoblet, siden centrene åbnede den 1. juni, og der er allerede lange ventelister, lyder det fra flere centre.

»Vi får fortsat henvist en del piger og er nu på cirka 265 henvisninger i alt«, siger Vibeke Neergaard Sørensen, overlæge ved Diagnostisk Center på Regionshospitalet Silkeborg, til Metroxpress.

BENTE KLARLUND

Vibeke Neergaard Sørensen havde kun regnet med at få henvist omkring 50 piger. Ventelisten i Region Midtjylland er på cirka ni måneder, oplyser hun.

Fordelt over hele landet

I Region Nordjylland forklarer ledende overlæge Erik Østergaard fra Aalborg Universitetshospital, at man fortsat er ved at finde ud af, hvordan de godt 100 henviste piger skal hjælpes.

»Vi planlægger at komme rigtigt i gang fra september og fremefter med afvikling af puklen«, siger overlægen til Metroxpress.

Allerede i juni beskrev Metroxpress, at flere piger fik besked på, at der var lange ventelister.

Formand for sundhedsudvalget i Danske Regioner Ulla Astman (S) mente dengang, at ventelisterne hurtigt ville blive barberet ned, når centrene åbnede. Hun er ikke vendt tilbage på Metroxpress' henvendelser.

Ud over de 265 henvisninger i Region Midtjylland og godt 100 i Nordjylland er der i Region Hovedstaden registreret 525 henvendelser, 170 i Region Sjælland samt 60 i Region Syddanmark.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden