Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

I sin sidste tale om nationens tilstand sammenlignede præsident Barack Obama indsatsen mod kræft med rejsen til Månen. Danske forskere er skeptiske, men roser at Obama sætter fokus på mere forskning. Kilde: Politiken TV / Foto, klip og tekst: Johannes Skov Andersen / Interview: Eva Lange Jørgensen

Sygdom
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Derfor dør færre af kræft

14 procent færre danskere døde i 2012 af kræft end i 2000, viser nye tal fra Kræftens Bekæmpelse. Lægefaglig vicedirektør Hans Storm forklarer sygdom for sygdom, hvorfor vi ser et fald.

Sygdom
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

»Den kirurgiske behandling er generelt set, men særligt ved tyk- og endetarmskræft, forbedret markant. Derfor dør færre nu end for 10 år siden. De kirurgiske teknikker er mindre indgribende, og der bruges nye, skånsomme teknologier. For 20-30 år siden var en tarmkræftoperation langt mere risikofyldt. Lægerne er generelt blevet bedre til at behandle alle former for kræft – i alle stadier af sygdommen. Kræften bliver fundet tidligere, og det øger chancen for overlevelse, men selve behandlingerne er også blevet bedre. Og så har vi nu fået screeningsprogrammet for tarmkræft, og her forventer vi også om nogle år, at det vil føre til, at færre dør«.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden