Lyt til 3 minutter med mindfulness

Blandt andet denne korte mindfulness-meditation har hjulpet kvinder med smerter efter brystkræft.

Sygdom

»Jeg har fået både et arbejdsliv og et familieliv, som er helt fornuftigt. Livet bliver aldrig det samme som før, jeg stod ansigt til ansigt med min værste frygt, men det har jeg accepteret og lært at leve med nu. Det har mindfulness hjulpet mig til. Jeg er så taknemmelig for, at jeg har lært de her teknikker«.

Sådan siger 52-årige Anne-Louise Saabo Johnsen om det 8 ugers kursus i Mindfulness-Baseret Kognitiv Terapi (MBKT), hun har været på som del af et forskningsprojekt fra Aarhus Universitet. Forskningen har vist, at kvinder, der døjer med senfølger i form af smerter årevis efter en brystkræftoperation, kan reducere deres smerter væsentligt med mindfulness.

Her kan du høre en af de guidede meditationer, kvinderne i forsøget brugte. Denne er den korteste, men de lyttede også til andre meditationer af op til 45 minutters varighed.

Vil du ikke gå glip af de nyeste artikler fra Signe Thomsen eller Forbrug&Liv, så klik på ’Følg’-knappen i toppen af denne artikel. Så dukker de automatisk op i Din Strøm, når du er logget ind på Politiken.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce