Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Lyt til 3 minutter med mindfulness

Blandt andet denne korte mindfulness-meditation har hjulpet kvinder med smerter efter brystkræft.

Sygdom
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Jeg har fået både et arbejdsliv og et familieliv, som er helt fornuftigt. Livet bliver aldrig det samme som før, jeg stod ansigt til ansigt med min værste frygt, men det har jeg accepteret og lært at leve med nu. Det har mindfulness hjulpet mig til. Jeg er så taknemmelig for, at jeg har lært de her teknikker«.

Sådan siger 52-årige Anne-Louise Saabo Johnsen om det 8 ugers kursus i Mindfulness-Baseret Kognitiv Terapi (MBKT), hun har været på som del af et forskningsprojekt fra Aarhus Universitet. Forskningen har vist, at kvinder, der døjer med senfølger i form af smerter årevis efter en brystkræftoperation, kan reducere deres smerter væsentligt med mindfulness.

Her kan du høre en af de guidede meditationer, kvinderne i forsøget brugte. Denne er den korteste, men de lyttede også til andre meditationer af op til 45 minutters varighed.

Vil du ikke gå glip af de nyeste artikler fra Signe Thomsen eller Forbrug&Liv, så klik på ’Følg’-knappen i toppen af denne artikel. Så dukker de automatisk op i Din Strøm, når du er logget ind på Politiken.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Strassbourg - EU - Parlament - Parliament - Europa - afstemning - Vote - Portræt - Reportage (ikke Brussel)

  På søndag har du chancen for at sætte dit eget lille personlige præg på, hvordan EU i fremtiden skal tackle nogle af Danmarks og klodens helt store udfordringer. Men hvor mange af de beslutninger, som lægger rammerne for vores hverdag, træffes egentlig i Bruxelles?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold
  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold

  Henter…

  For nylig sikrede FCK sig endnu engang det danske mesterskab - med Ståle Solbakken som bagmand. Men hvad er det egentlig, nordmanden kan? Hvordan kan en af superligaens mest markante skikkelser både eje en kompromisløs vindermentalitet og et socialistisk hjerte? Hvad gjorde det ved ham, da hans hjerte standsede i syv minutter og endte hans egen fodboldkarriere? Og det, han kan som træner, kan han det kun i dansk fodbold?

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

Forsiden