Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Foto: TORBEN GREVE
Test
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Stik en pind

Test
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

At spille ‘Klickado’ er ikke kun en udfordring. Det er også en oplevelse, hvor man nemt mister fornemmelsen for tid og sted. Et lille cirkuspindsvin vil gerne svinge sig i en trapez, men dens mange pigge er konstant i vejen. Derfor skal spillerne organisere piggene ved, at man efter tur skal placere tre forskellige typer pinde på pindsvinet. Den spiller, der først kommer af med alle sine pinde, har vundet.

De gule pinde er f.eks. udstyret med en magnet, så de kan hænge fast direkte på pindsvinet, men de blå og grønne skal lirkes ind i et tiltagende virvar af pinde, der stikker i alle retninger. Og hvis pindene falder ned, må spilleren samle dem op og prøve igen i sin næste tur.

Reglerne er simple, og derfor kan ‘Klickado’ snildt ligne en omgang omvendt ‘Mikado’ ophængt i luften, men i realiteten er det taktiske råderum langt større. F.eks. kan man gå efter at bygge små ’broer’ af pindene, som både en selv og modspillerne kan benytte sig af, eller spille mere aggressivt ved at prøve på at ødelægge broerne. Men hermed er der også overhængende fare for, at man selv vælter pindene ned.

‘Klickado’ er et kortvarigt, fokuseret og ekstremt intuitivt spil, der går på tværs af alder, køn og erfaring, mens de taktiske muligheder er uendelige. Dets originale spilmekanik træner færdigheder som motorik, risikovilje og taktisk overblik, men kan også nydes som et stykke legetøj, hvor man konkurrerer mod både sig selv eller mod andre, om hvem der kan placere flest pinde på pindsvinet.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden