Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Test
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sats på dit eget ego – igen

Test
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

EGO - Hvem er jeg?

2-6 spillere fra 15 år.
Spilletid: 30-60 min.
Pris: 400 kr.
Udvikler: Game InVentorS.
Se mere på www.gameinventors.dk

Kan man lære mere om en anden person ved at spille i en time end ved at tale sammen i et helt år? Det er i al fald udgangspunktet for fortsættelsen til paratviden-quizspillet ‘EGO’, der umiddelbart ligner sig selv: samme stringente design, samme ide med at satse sine jetoner på at kende modspillernes personlighed og samme udfordrende nærgående spørgsmål, der slører grænserne mellem brætspil og selskabsleg.

Et spørgsmål kan f.eks. være, hvem af spillerne der har sværest ved at bede andre om hjælp. Eller om personen til venstre nogensinde har været på en blind date. Kort sagt spørgsmål, der tigger om opfølgning og svar på tiltale. Alle spørgsmål har svarmuligheder, hvorved de andre spillere skal gætte, hvad personen svarer, og samtidig satse deres jetoner på det.

Det spilkoncept holder stadig, fordi EGO igen skaber et magisk frirum, hvor det er i orden at stille spørgsmål, som man ellers aldrig ville stille sine venner eller familie.

Nyskabelsen i forhold til det oprindelige ‘EGO’ er en terning, der afgør, hvilken af tre nye spørgsmålstyper man udfordres i – og de har nu enten to, tre eller fire svarmuligheder. Gambling-elementet er samtidig strammet op, da man nu må satse det antal jetoner, som kortet har af svarmuligheder. Det forbedrer klart spildelen uden at spolere stemningen og nysgerrigheden bag spørgsmålene.

På den ene side kører denne fortsættelse kedsommeligt konservativt lige efter bogen, men på den anden er den spilmæssige balance mærkbart bedre og spørgsmålene mere varierede – og faktisk sværere, når man kun har to svarmuligheder som i spørgsmålet »hvad stræber jeg mest efter – anerkendelse eller selverkendelse?«.

Derfor ender EGO 2 som et must, hvis man ikke har spillet det originale spil, men hvis det allerede er et fast festindslag, så er dette spil mest en udvidelsespakke med bedre balance og nye spørgsmål.

Det er nu, det bliver spændende...

Følg de første 100 dage efter valget for kun 299 kr.

Bliv abonnent

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

Forsiden