Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

lyst. Kvinder tænder på langt mere forskelligt end mænd, viser ny forskning fra USA.
Foto: MARTIN LEHMANN (arkiv)

lyst. Kvinder tænder på langt mere forskelligt end mænd, viser ny forskning fra USA.

Velvære
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Undersøgelse: En myte at kvinder har mindre lyst

Forskere fastslår, at kvinders lyst er anderledes men ikke mindre end mænds.

Velvære
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

At kvinder har mindre lyst til sex end mænd, har været en given sandhed, siden før forskere begyndte at dokumentere elskovsakten.

Men nu fastslår et forskerhold med en dansker i spidsen, at det er en fordom. Det skriver Nordjyske Stiftstidende.

»Kvinder har lyst«, siger Annamaria Giraldi, ph.d. overlæge ved Rigshospitalets Sexologiske Klinik, der fremlægger resultaterne af sin og kollegers analyse af al international forskning i kvinders manglende lyst på den nordiske sexologikonference i Aalborg 5. oktober.

LÆS ARTIKEL

»Kvinders lyst er bare ikke altid af den umiddelbare slags, som fejlagtigt anses - også af kvinder - for at være den eneste form for lyst«, uddyber Annamaria Giraldi.

Når op mod hver anden kvinde i undersøgelser selv siger, de har mindre lyst end manden, skyldes det ifølge hende, at mange i stedet har 'modtagelig lyst', hvor de først med hjerne og hjerte skal have lyst, mens mænd oftere oplever den spontane ophidselse.

To ud af tre kvinder kender dog også den umiddelbare lyst. Og da tænder kvinder på langt mere forskelligt end mænd, viser ny forskning fra USA.

I USA har bogen »What Women Want« skabt furore med dokumentation for, at kvinder er lige så seksuelt lystne som mænd, og at det er opdragelse, der gør, at kvinder ikke erkender, at de bliver ophidsede af blandt andre porno.

»Det har været en fordel for mændene at holde kvinderne fast i at tro, at de ikke har lyst, men den går ikke længere«, skriver forfatter Daniel Bergner.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden