Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Thomas Borberg
Foto: Thomas Borberg

Hormonafhængig. Hvis du som mand oplever problemer med sexlysten, kan det skyldes, at du ikke er 'kvinde' nok. Det kvindelige kønshormon, østrogen, er således vigtigt for sexlysten.

Velvære
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kvindehormon gør mænd vilde i varmen

Mænds sexlyst afhænger også af kvindeligt kønshormon, viser ny forskning.

Velvære
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hvis du føler dig lidt seksuelt ugidelig, kan det være, at du mangler lidt kvindehormon.

Kvindernes kønshormon, østrogen, der er hovedarkitekten bag kvindernes kurvede former, spiller nemlig en større rolle i mænds sexlyst, end tidligere antaget. Det viser ny forskning udgivet i the New England Journal of Medicine.

Overraskende resultater Forskningen viser, at en reducering af østrogen i mænd, der blev behandlet for et lavt testosteronniveau, resulterede i, at mændene fik en mindre seksuel appetit.

Joel Finkelstein, der er en af forskerne bag undersøgelsen og endokrinolog på Massachusetts General Hospital, mener, at resultaterne vil komme bag på de fleste forskere.

»Det vil overraske mange, at mænd, der har et lavt testosteronniveau, også har en lav sexlyst, fordi de mangler østrogen«, siger han til Bloomberg.

I forsøget fik flere end 300 mænd i alderen 20 til 50 år blokeret deres produktion af de reproduktive hormoner. Forskerne kunne derefter styre, hvilke forsøgspersoner, der havde henholdvis testosteron eller østrogen og hvor meget.

De forsøgspersoner, der fik østrogenblokerende medicin havde et større fald i deres sexlyst end dem, der havde et lavt testosteron niveau.

Begge hormoner er vigtige

Selvom de nye forsøg er opsigtsvækkende, har forsøg med mus tidligere vist, at der kunne være en sammenhæng mellem libido og østrogen, skriver Bloomberg.

Det er også blevet rapporteret, at mænd, der skifter køn, oplever en større sexsult, når de gennemgår østrogenterapi.

Det er dog vigtigt at understrege, at det ikke kun er mangel på kvindernes kønshormon, der kan holde det modsatte køns sexlyst i skak.

LÆS OGSÅ

Kvinderne skal også producere det mandlige kønshormon for at have en normal sexlyst.

»Begge køn har brug for det modsatte kønshormon for at have en tilstrækkelig libido«, siger Joel Finkelstein til Bloomberg.

Både mænd og kvinder producerer testosteron og østrogen naturligt.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden