Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
DÆKSKIFTE. Hvis du ikke kan lade bilen stå, når der ligger sne, så bør du skifte til vinterdæk. (Arkivfoto)
Foto: Thomas Borberg

DÆKSKIFTE. Hvis du ikke kan lade bilen stå, når der ligger sne, så bør du skifte til vinterdæk. (Arkivfoto)

taenk testskema
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Seks vinter- og helårsdæk dumper i test

Forbrugerrådets hjemmeside Tænk.dk har testet 29 vinter- og 4 helårsdæk. Ni dæk bliver kategoriseret som gode, mens hele seks dæk ikke kan anbefales.

taenk testskema
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det er langt fra ligegyldigt, hvilket dæk du vælger at sætte på bilen til de kommende måneders kolde og glatte veje. Det viser Tænks test af 29 vinter- og 4 helårsdæk.

De 33 dæk fordeler sig på tre kategorier: Størrelse 175/65 R14 T til mindre biler som Citroen C2 eller Ford Fiesta, størrelse 195/65 R15 T til større biler som Audi A4 eller Ford Fokus, samt helårsdæk.

Generelt klarer helårsdækkene sig dårligst i testen. Tre ud af fire helårsdæk får karakteren 'under middel', mens den sidste kun lige sniger sig op på en middel karakter.

Helårsdækkene har problemer med at bremse på sne, og de bremser faktisk også 15 procent dårligere end sommerdæk, når de testes på tør vej. Hvis du ikke kan leve med at lade bilen stå, når sneen virkelig vælter ned, så er der ingen anden udvej end at skifte til vinterdæk, anbefaler Forbrugerrådet.

Kun tre modeller er gode

Tænks test viser desuden, at det ikke er alle vinterdæk, der kan anbefales. Af de 13 testede vinterdæk i størrelsen 175/65 R14 T er det kun tre modeller, der finder den helt rigtige balance i evnerne mellem at bremse på våd, tør, sne- og isdækket vej og får kategorien 'God'. Et dæk dumper derimod og får kategorien under middel.

I størrelsen 195/65 R15 T er resultatet lidt bedre. Her skiller seks ud af 16 modeller sig positivt ud. Samtidig er her der dog i denne kategori også to dæk, som må siges at være 'dumpet' i det de får betegnelsen 'Under middel' og 'dårlig'.

Køb adgang til hele testen af 29 vinterdæk og 4 helårsdæk på tænk.dk

ingenting

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden