Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

førerposition. Det er på marginalerne, at Apples nye iPhone 4S skubbes ned på andenpladsen i denne store laboratorietest af 70 smartphones.
Foto: PR-foto

førerposition. Det er på marginalerne, at Apples nye iPhone 4S skubbes ned på andenpladsen i denne store laboratorietest af 70 smartphones.

taenk testskema
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Test: Her er de ni bedste smartphones

Giganterne Samsung og Apple kæmper om førertrøjen. Tænk skærer igennem.

taenk testskema
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Apples iPhone 4S, der kom på markedet i oktober sidste år, formår ikke at skubbe Samsungs Galaxy S2 af pladsen som verdens bedste smartphone, selv om teknikerne bag Iphone har haft trekvart år mere til at udvikle på den amerikanske smartphone.

Det viser den senest opdaterede test af såvel smartphones som multimediemobiler (med musik, kamera og evt. email) og simple mobiltelefoner, som forbrugermagasinet Tænk har offentliggjort.

Uvidenskabelig kåring Senest blev Galaxy S2 kåret af 170 journalister og branchefolk som verdens bedste smartphone i forbindelse med den årlige mobilmesse i Barcelona, men det var på et noget subjektivt grundlag.

LÆS ARTIKEL

Nu kommer den endelige dom fra Tænk, som tester mobilerne på et uafhængigt laboratorium ud fra et ensartet videnskabelig grundlag.

Men ligesom diverse patentkrige mellem de to af de største smartphoneproducenter i verden, Apple og Samsung, bølger frem og tilbage til noget i retning af uafgjort, således er placeringer i toppen af listen over de bedste smartphones også noget, der afgøres på små marginaler men i mange parametre.

For selv om Samsungs nu otte måneder gamle Galaxy 2 - stadig - er verdens bedste, er det afgjort et spørgsmål om mulehår i forhold til konkurrenterne Apples og HTC's bedste smartphones.

LÆS ARTIKEL

Hvor Galaxy S2 får 78 ud af maksimalt 100 point i testen, får iPhone 4S 77 ud af 100, og HTC Incredible S lander på 76.

Tænk kårer i alt ni smartphones som Bedst i test, og her sniger Galaxy S2's forgænger på markedet, den endnu ældre Samsung Galaxy S sig også ind. Den kom på markedet i 2010 men topper altså stadig på kvaliteten.

Apple har seks modeller med i gruppen Bedst i test, men det dækker over iPhone 4 og iPhone 4S i hver tre udgaver, hvor den eneste forskel er størrelsen på den indbyggede hukommelse, der som bekendt i modsætning til de fleste af konkurrenternes ikke kan udskiftes af brugeren selv.

Vi har valgt at præsentere fem enheder fra testen, vinderne fra de to kombatanter Apple og Samsung og to andre smartphones fra HTC.

Og til dem, der bare skal have en simpel mobiltelefon til at snakke i og sms'e med, peger vi på Nokias C1-02.

Den har to store fordele: Den koster 388 kroner, og den gør, hvad den skal.

I skemaet harunder har vi taget de enkelte telefoners SAR-værdier med. Der er fortsat megen diskussion om, hvorvidt mobiltelefoni kan forårsage kræft eller andre sygdomme. Det er påvist, at elektromagnetiske felter fra mobiltelefoner giver en lille temperaturstigning i hjernen, men den seneste forskning på området tyder på, at denne stigning ikke er farlig.

Det er langtidseffekterne og påvirkningen af børn, der bekymrer mange eksperter. EU og USA har fastsat en maksimumgrænse for den såkaldte SAR-værdi, som angiver i hvor høj en grad en mobiltelefon udsender elektromagnetiske felter. I EU er den 2,0.

Mange har dog kritiseret disse grænser for at være for høje, og i Sverige har organisationen TCO, som bl.a. mærker computerskærme, lavet deres egen mærkning på mobiltelefoner, hvor telefonernes SAR-værdi skal være under 0,8 for at få organisationens mærke.

Ingen af mobiltelefonerne i Tænks test ligger over grænseværdien på 2.0, men adskillige af dem, herunder iPhone, ligger over TCO's grænse på 0,8.

Og selv om den seneste forskning afdramatiserer problemet en hel del, er der ingen grund til ikke at tage sine forholdsregler for at nedsætte påvirkningen.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Sundhedsstyrelsen peger på, at det bedst gøres med head-set, korte samtaler og at lade nogle af samtalerne afløse af sms.

SAR-værdi på Samsung er i bund

I forbindelse med testen har Tænk målt, om en given telefons antenne er god eller ej. Det giver mulighed for at finde en telefon med god antenne-virkningsgrad, uden at den samtidig har en høj SAR-værdi.

LÆS OGSÅ

Ser man blandt andet på de ni smartphones i gruppen Bedst i test, viser de to Samsungmodeller Galaxy S2 og Galaxy S sig at udsende, hvad der svarer til omkring eller under en tredjedel af den SAR-værdi, der udsendes fra iPhone 4, iPhone 4S og HTC Incredible S.

Til gengæld er antennen på de to Samsung-modeller heller ikke lige så følsomme som den på iPhone 4S, mens de matcher antennen på såvel HTC Incredible S og iPhone 4.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden