0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Smagstest: Den bedste olivenolie mangler kun sol og modne tomater

De dyreste ekstra jomfruolivenolie er ikke nødvendigvis de bedste, mener Politikens dommere.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Blindtest. Politiken har prøvesmagt seks populære olivenolier.

Test
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Test
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Danskerne har fået øjnene op for ekstra jomfruolivenolie i dressinger, marinader og bagværk.

Den koldpressede olie er især populær i hovedstaden og Nordsjælland, hvor forbruget ifølge Coop Analyse er op mod dobbelt så stort som i resten af landet. Når olivenolie er ’ekstra jomfru-’, betyder det, at den er af den bedste kvalitet og koldpresset af oliven udelukkende ved mekaniske processer uden nogen form for opvarmning. Derfor er ekstra jomfruolivenolie dyrere end almindelig olivenolie og sælges til priser fra cirka 40 kroner og op til hundredvis af kroner flasken.

Politiken.dk i 3 måneder - kun 299 kr.

Læs hele artiklen nu

Køb abonnement

Annonce

Læs mere