0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Smagstest: Alkohol løfter smagen i alkoholfri øl

At kalde øl med alkohol for alkoholfri er falsk varebetegnelse, men alkohol pynter gevaldigt på smagen. Carlsberg løber med sejren.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Rune Pedersen
Foto: Rune Pedersen

DOMMERJUBEL: Blandt de 8 øl i testen er 3 helt uden alkohol, og der er langt mellem snapsene, når det gælder dommerjubel.

Test
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Test
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Det er svært at lave en øl helt uden alkohol, der smager godt. På den anden side er det falsk varebetegnelse at kalde øl, som indeholder alkohol, for alkoholfri, mener dommerne i Politikens test af alkoholfri øl, Anne-Mette Meyer Pedersen, Anders Evald og Bo Fønss fra forbrugerorganisationen Danske Ølentusiaster.

For snart 2 år siden blev den danske lovgivning ændret, så øl med op til 0,5 procent alkohol må betegnes som ’alkoholfri’. Før var grænsen 0,1 procent. Hensigten var bl.a. at sikre et større og mere varieret og velsmagende udvalg af alkoholfri øl.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu