0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Test: Kopi-kaffekapsler smager af alt fra gift til terpentin

En handy maskine og en pakke kapsler skulle gøre det muligt at fremstille espresso derhjemme. Desværre smager drikkene på én gang tyndt og bittert, vurderer dommerne i Lørdagsliv test.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Test
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Test
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Kong Christian VII forbød i 1783 bønderne at drikke kaffe. Handelsministeren var bekymret over det voksende forbrug, der skabte uligevægt i handelsbalancen. Og præsterne var heller ikke meget for, at menigmand havde adgang til drikken, der fra starten af 1600-tallet var blevet forbeholdt religiøse – og velhavende – kredse. Men lige lidt hjalp det. Danskerne havde fået smag for den bitre drik, og forbuddet blev opgivet efter få år.

Filterkaffen, kaffebord og kage er fortsat urørlige institutioner i Danmark, men de sidste 30 år er der sideløbende sket en voldsom udvikling i vores kaffe