0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Test: Den bedste chiagrød har rabarber, peanutbutter og banan på toppen - og er sød som en dessert

Den kolde chiagrød har efterhånden fundet vej til enhver dagligvarebutik. Lørdagsliv tester seks forskellige af slagsen.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Louise Herrche Serup
Foto: Louise Herrche Serup

Den kolde, færdiglavede chiagrød er især populær som morgenmad. Den fås med forskellige former for topping.

Test
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Test
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Poserne med de små proteinrige chiafrø fandt vej til supermarkedets hylder for fem år siden, og siden da er salget buldret frem. I Coops butikker er salget blevet seks gange større på blot fire år, og i år forventer butikskæden en stigning på hele 30 procent sammenlignet med sidste år.

»Chiafrø bliver en del af alle mulige produkter som grød, brød og færdiglavede frokostsalater. Vi går væk fra de stivelsesholdige produkter, som ris og pasta, og får i stedet flere frø, kerner og linser ind i menuen«, siger Lars Aarup, analysechef hos Coop, og det bliver bekræftet af tal fra Dansk Handelsblad, der viser, at produkter med chiafrø som en ingrediens er steget med 36,7 procent i løbet af det seneste år.

Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage

Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.

Læs videre nu