0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Test af dansk rom: En klar vinder — og tre med for meget sødme

Kun en enkelt dansk rom løfter sig for alvor, da Politikens testdommere smager sig igennem fire forskellige slags sukkerrørsbrændevin, destilleret i Danmark. Men dansk rom er trods alt godt på vej, selv om dommerne savner den erfaring og den finesse, man er ved at få på f.eks den danske whiskyscene.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Martin Lehmann
Foto: Martin Lehmann
Test
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Test
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Dansk rom er både noget meget nyt og noget meget gammelt. Nyt, fordi man først er begyndt at destillere rom her i landet de sidste ti år – og gammelt, fordi man i århundreder fadlagrede rom i tøndevis, blandt andet i den tidligere danske handelsby Flensborg.

Rom fra Vestindien var nemlig en vigtig handelsvare i trekantshandlen mellem Danmark, Afrika og Caribien. Her hentede man stærk rom fremstillet på sukkerrør fra De Vestindiske Øer, som siden blev fortyndet, forfinet og lagret i store lagerhaller, blandt andet på havnen i Flensborg.

»Flensborg – der indtil 1864 var en dansk by – var Nordeuropas romhovedstad sammen med Hamburg. Rom var her en af de helt store handelsvarer, som den dag i dag har sat sit præg på byen, hvor der stadig ligger flere romhuse, der lagrer og sælger rom. Dengang var rom en handelsvare på lige fod med så meget andet, f.eks. sukker, bomuld og krydderier«, forklarer Daniel Nunez Bascunan, romekspert og en af to testdommere, da de smager sig igennem fire forskellige slags dansk rom.

Bliv en del af fællesskabet på Politiken

Det koster kun 1 kr., og de hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Prøv nu

Annonce

Læs mere