0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Dyrt mandolinjern: Rystende ringe redskab

Et lille håndholdt mandolinjern er genialt til hverdagsbrug i køkkenet, men flere af redskaberne i Politikens test skuffer med sløje snit, skæve skiver og fare på færde for dommernes fingre.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Martin Lehmann
Foto: Martin Lehmann

Et lille mandolinjern er et genialt redskab i det daglige, når der skal skæres og snittes, er testdommerne enige om.

Test
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Test
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Papirstynde sprøde skiver af agurk, gulerod og radise. Transparente tomatbåde og fine guirlander af fennikel og kål. Med et lille mandolinjern kan man nemt og lynhurtigt udrette underværker i det grønne køkken.

»Det er et genialt redskab, fordi man kan få et flot og ensartet resultat på ingen tid og slipper for at stå og skære alting med en kniv«, fremhæver Thomas Rønsch Toftdahl, der ligesom meddommer Viola Worsøe er kokkefaglærer på Hotel- og Restaurantskolen i København og altså dommer i Politikens test af seks små mandolinjern.