0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Test af vegansk is: Den billige kokosfedtsmag overdøver fuldstændig jordbærsmagen

Ingen af seks testede varianter af vegansk is begejstrer for alvor. Den bedste smager dog intenst af chokolade og minder til dels om en god chokoladeis. Men generelt mangler producenterne forståelse for ishåndværket og de anvendte råvarer.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Mikkel Bækgaard
Foto: Mikkel Bækgaard

De veganske is skuffer dommerne, som peger på, at producenterne ikke har styr på håndværket, da veganske is kræver en anden behandling end de gængse istyper.

Test
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Test
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Vegansk livsstil og veganske produkter er i heftig fremmarch i disse år. Det gælder også ismarkedet, hvor veganske isalternativer stormer frem, både hvad angår efterspørgsel og udvalget af produkter. Således oplyser Lars Aarup, der er analysechef i Coop Analyse, at salget af vegansk is er fordoblet siden 2018, og at udvalget er steget med 50 procent siden sidste år i Coops butikker.

»Sidste år havde vi 20 varianter i sortiment. I år har vi 30 forskellige slags i fryseren, og jeg regner med, at den udvikling vil fortsætte. Kvaliteten af den veganske is er nu på højde med den konventionelle is, og danskerne vil gerne prøve nye varianter«, siger Lars Aarup.

At kvaliteten er på højde med de konventionelle isprodukter fremstillet af mælk, fløde og æg, er dog ikke noget, som Politikens to testdommere erklærer sig enige i. Efter at have blindsmagt sig igennem seks forskellige veganske is, der alle er fremstillet til at skulle minde om flødeis, er de langtfra begejstrede.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce