0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Test af piskefløde: Det meste smager friskt, men den dårligste har en bismag af græskar

Skal der skum i efterårets kakao, fedme i sovsen eller ekstra kalorier i kaffen, er det let at finde en god fløde. Der er nemlig ikke den store forskel på de seks slags piskefløde, som Politiken har testet. De bedste har dog lidt mere frisk flødesmag.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Mikkel Bækgaard
Foto: Mikkel Bækgaard

På kokkeskolen lærte testdommer Rasmus Holmgård, at fløden skal piskes tre gange for at blive perfekt; så holder den også i evigheder

Test
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Test
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Du kan roligt gå i supermarkedet og købe den piskefløde, du har lyst til – uanset salgssted, evt. økomærke og mejeri. Det er nemlig marginaler, der adskiller dem – både på pris og på smag – lyder konklusionen, efter af Politikens to testdommere har smagt sig igennem seks forskellige slags piskefløde fra danske supermarkeder.

Her er de enige om, at alle testede udgaver af piskefløde med 38 procent fedt er værd at købe – og kun en enkelt af dem har en lille sær bismag, der gør den marginalt dårligere end de andre.

»Det er svært at gå galt i byen og få en fløde, der er decideret dårlig«, siger den ene testdommer, Michael René, som er lektor i fødevarevidenskab ved Københavns Professionshøjskole.

Det er den anden testdommer, Rasmus Holmgård, gastronomisk formidler med speciale i mejeriprodukter, enig i. De danske mejerier er nemlig dygtige, og lige præcis piskefløde er et produkt, hvor det svært at skille sig ud – både positivt og negativt, siger han:

»Når man har så meget fedt i et produkt, skal det gå virkelig galt, for at det ikke bliver godt. Og det gør det jo ikke på de danske mejerier, hvor den mælk, der kommer ind, er af tårnhøj hygiejnisk kvalitet«.

Bliv en del af fællesskabet på Politiken

Det koster kun 1 kr., og de hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Prøv nu

Annonce

Læs mere