0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.
Denne artikel er delt af Mikkel Hørlyck. Som abonnent kan du frit dele artikler med familie og venner – det kræver kun, at de logger ind eller opretter en profil.

Næste:
Næste:
Mikkel Hørlyck
Foto: Mikkel Hørlyck

Modtog dødstrusler og blev opfattet som perverse: Ivan og Ove er de første homoseksuelle i verden, som fik papir på hinanden

1. oktober har ægteparret Ivan Larsen og Ove Carlsen været registreret som partnere i 30 år og er dermed det homoseksuelle par i verden, som i længst tid har haft papir på deres parforhold. De var blandt 11 bøssepar, som 1. oktober 1989 fik registreret deres partnerskab på Københavns Rådhus. I dag er de begge 72 år og oplever hverken at blive mødt med forargelse eller kigget skævt til, når de kommer gående sammen på Frederiksberg. Men da de flyttede sammen i 1987, modtog de dødstrusler, og nogle gange fik de kastet sten ind gennem deres vinduer.

»Dengang var man som homoseksuel speciel og pervers, der var ikke meget rum til os dengang«, fortæller Ove Carlsen.

FOR ABONNENTER


Du er der næsten

Du behøver ikke et abonnement for at læse artiklen. Det eneste, du skal gøre, er at oprette en profil, og så kan du læse videre.

Opret profil

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce