Efter 18 års pause gjorde A Tribe Called Quest sidste år comeback.
Foto: Brian Ach/AP

Efter 18 års pause gjorde A Tribe Called Quest sidste år comeback.

Festivaler

Can I kick it? No, you can't: A Tribe Called Quest aflyser koncert på Roskilde Festival

Som afløser præsenterer festivalen i stedet rapperen Ice Cube og trioen Digable Planets.

Festivaler

Den legendariske hiphopgruppe A Tribe Called Quest har i dag meldt ud, at de må aflyse en række europæiske koncerter til sommer.

Desværre for de danske festivalgængere er koncerten på Roskilde Festival blandt aflysningerne. Ifølge festivalen skyldes aflysningen, at frontmand Q-Tip har pådraget sig en skulderskade, der skal opereres. Han skal derfor forholde sig i ro.

Som afløsere har festivalen hevet rapperen Ice Cube og hiphip-trioen Digable Planet til dyrskuepladsen.

Programchef Anders Wahrén udtaler i en pressemeddelelse:

»Vi havde virkelig glædet os til at præsentere A Tribe Called Quest til sommer, men Q-Tip har lægens ord for, at han ikke bør gennemføre koncerten efter sin operation, og det har vi fuld forståelse for«.

Han fortsætter:

»Vi har arbejdet meget hårdt i de seneste dage på at lave aftaler med Ice Cube og Digable Planets, selvom ingen af dem er på turné i øjeblikket. Digable Planets flyver til Europa kun for at spille dette ene show til sommer, og Ice Cube har fået koncerten til at passe ind i kalenderen, selvom han på det tidspunkt befinder sig midt i afviklingen af en amerikansk basketballturnering, som han også står bag.

Begge navne er hiphop-legender på hver deres facon, og vi er sikre på, at vores publikum vil se frem til at opleve den store indflydelse, som de hver især har haft på den amerikanske hiphop«.

Tilbage på scenen - bare ikke i Danmark

90'er legenderne A Tribe Called Quest gjorde i 2016 comeback efter 18 års fravær med det nye album 'We Got It From Here... Thank You 4 Your Service', der af Politikens anmeldere blev placeret som nummer tre på listen over sidste års bedste internationale albums.

Trods tabet af rapperen Phife Dawg under indspilningerne af albummet, bærer Q-trip, Ali Shaheed Muhammad og Jarobi White den skarpe hiphop og sociale bevidsthed videre. Koncerten på Roskilde Festival skulle have været den eneste skandinaviske koncert i år, men nu ser det altså ud til, at vi danskere må vente endnu længere, før vi kan opleve gruppen live her i landet.

Roskilde Festival finder sted fra 24. juni til 1. juli 2017.

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce