Camp Rosé har i mange år festet i lyserødt og delt rosévin ud. Men kun på campingområdet, for på festivalpladsen har man tidligere kun kunne købe rød- og hvidvin i 1-liters-dunke. I år bliver de officielle Roskilde-vine imidlertid hvid og, ja, rosé.
Foto: Camp Rosé

Camp Rosé har i mange år festet i lyserødt og delt rosévin ud. Men kun på campingområdet, for på festivalpladsen har man tidligere kun kunne købe rød- og hvidvin i 1-liters-dunke. I år bliver de officielle Roskilde-vine imidlertid hvid og, ja, rosé.

Festivaler

En lille én til vinelskerne: På årets Roskilde Festival kan du købe rosévin på dunk

Det har været efterspurgt i mange år. Til årets Roskilde Festival bliver det omsider muligt at købe lyserød papvin på festivalpladsen.

Festivaler

Sidste år kunne vi berette om intet mindre end en rosé-gate (!) på Roskilde Festival.

Man har i mange år kunnet købe 1-liters-dunke med rød- eller hvidvin hos de utallige udskænkningssteder rundt om scenerne, men på trods af en stor efterspørgsel var det heller ikke i 2016 muligt at købe den lyserøde af slagsen på festivalpladsen.

En af forklaringerne var, at vinen sælges i en særlig Roskilde-indpakning og således kun kan forhandles på selve festivalen. Derfor sælges den vin, som ikke bliver solgt det ene år, ofte til næste års fest på Dyrskuepladsen.

Og det er ikke noget problem for rød- og hvidvin, der sagtens kan holde sig. Men rosé derimod, den er lidt sværere at holde frisk og god vinteren over, for der er strenge regler til konserveringsmidler, hvis den også skal være 100% økologisk.

Men i år er der gode nyheder til alle, der elsker at hælde svalende rosé ned på de varme sommerdage. På Roskilde Festival 2017 kommer der nemlig til at være to vine: en hvid som altid og - jeps - en rosé.

»Vi har de seneste år oplevet en stigende efterspørgsel på rosé blandt vores festivalgæster, og derfor har det været en naturlig udvikling for os at finde en 100 % økologisk rosé, som var passende i papkarton. Derudover vil der, som tidligere år, være en række barer på festivalområdet, der serverer andre typer rosé på glas«, fortæller Hans Christian Smed, divisionschef for salg og partnere for Roskilde Festival, til Ibyen.

»En rigtig pleaser«

Men hvis holdbarheden tidligere har været et problem, hvad gør de så med den?

»Vi har selvfølgelig produceret en mængde, som vi regner med svarer til behovet«, svarer Klaus Fritzbøger fra Strandgaarden Wine & Spirits, der er leverandør til Roskilde Festival og har været med til at lave vinen.

»Men skulle der blive noget tilovers, er det ikke noget problem, for vinen har en holdbarhed på mindst 18 måneder«.

Både rosé- og hvidvinen er 100% økologisk og lavet på druer fra La Mancha-regionen i Spanien. Den hvide ligger på 11%, mens roséen har en alkoholprocent på 11,5%.

»Naturligvis taler vi ikke her om gemmevine eller vin til særligt udsøgte kreationer på gourmetrestauranter, men vi har tilstræbt at tilbyde og lave en vin, der er frisk og ligetil. En frugtig, smagfuld og lækker rosé«, siger Klaus Fritzbøger.

Også farven har de arbejdet meget med, fortæller han.

»Det var vigtigt for os, at den er helt klar og laksefarvet i farven. Jeg ved godt, at mange selvfølgelig drikker direkte fra dunken, men hvis man nu hælder den op, så er den flot og lyserød. Det er en rigtig pleaser«.

Roskilde Festival finder sted fra 24. juni til 1. juli.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce