0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

5 hjerter til ny bistro i Zoo: »Ubetinget den bedste familierestaurant, jeg har været på i Danmark«

Med prisvenlig gourmet og en panda som vært er Zoologisk Haves nye Bistro Panpan ret så fantastisk.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Emma Sejersen
Foto: Emma Sejersen

Mens den den ene af Zoo's pandabjørne gnaskede bambus, blev en sublim menu sat til livs bag vinduet. Her de to hovedretter; et stykke saftigt svinebryst med orientalsk barbecuesovs og en luksushotdog med duroc-gris og hummer.

Restaurantanmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Restaurantanmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der sad vi så og gloede på hinanden. To pattedyr med munden fuld af bambus og kun halvanden meter og en glasrude imellem os. Jeg drak en fadøl med bambusudtræk, og pandaen tyggede på bambusgrene.

Panoramavinduet ud til bjørnens kinesiske habitat strækker sig i hele restaurantens længde, men den havde valgt at sidde ved vores bord det meste af eftermiddagen på Bistro Panpan, som er det mest ambitiøse af Zoologisk Haves tre nye madsteder, der skal øge det gastronomiske niveau i haven.

Min kæreste var på toilettet med vores søn på 15 måneder, og vores syvårige datter havde fået lov at løbe ned til elefanterne. Pandaens partner sad ude i det fri på den anden side af restauranten i det anlæg, BIG har tegnet til de to mest hypede dyr i dansk zoologisk historie. Så det var bare os to i ti minutter. Det var en nærkontakt til et vildt dyr, som jeg aldrig har prøvet det før.

Var det også lidt dekadent? Der stod et glas med økologisk hvidvin fra Loire ved siden af fadet med tre tomme østersskaller mellem mig og bjørnen, og jeg følte mig lidt som et nyrigt røvhul på safari. Hvorfor skal denne særlige oplevelse været reserveret gæster, der har råd til at spise på Panpan? Hvad med lavtlønnede familier, der typisk allerede har brugt 700 kroner bare for at komme ind i zoo?

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter