Rosio Sanchez har tidligere arbejdet som dessertansvarlig på Noma. De seneste år har hun drevet tacoboderne Hija de Sanchez, og nu åbner hun sin første egentlige restaurant.
Foto: Pr-foto, Jason Loucas

Rosio Sanchez har tidligere arbejdet som dessertansvarlig på Noma. De seneste år har hun drevet tacoboderne Hija de Sanchez, og nu åbner hun sin første egentlige restaurant.

iBYEN

Københavns tacodronning åbner ny restaurant på Vesterbro

Rosio Sanchez har allerede populære taquerias i Kødbyen og Torvehallerne. Nu åbner den tidligere souschef på Noma en mexicansk restaurant med navnet Sanchez.

iBYEN

Hele verdenspressens opmærksomhed var rettet mod Rosio Sanchez, da hun i 2015 åbnede den lille madbod Hija de Sanchez med autentiske mexicanske tacos i Torvehallerne i København. Vogue, New York Times, de var der alle sammen.

Det hjalp nok også på det, at den amerikansk-mexicanske kok forlod en stilling som souschef på Noma, hvor hun i fem år havde haft ansvaret for verdensklasserestaurantens desserter. Og måske også, at René Redzepi - manden bag Noma - spredte ordet, og i et Facebook-opslag skrev, at det ville blive »det bedste mexicanske nogensinde!«.

Men hypen var ikke overdrevet, skulle det vise sig.

Da Rosio Sanchez åbnede endnu en tacobiks i Kødbyen, udråbte vores anmelder stedets tacos til byens bedste:

»Det er gadekøkken på højt niveau«, skrev Joakim Grundahl og kvitterede med fem hjerter.

Nu udvider den populære kok og restauratør nok en gang, men denne gang er det med en egentlig restaurant, ikke endnu en tacobiks. Restauranten skal hedde Sanchez, og den kommer til at ligge i Istedgade. Nærmere bestemt i nr. 60 som nabo til Rasmus Oubæks burgerjoint Jagger.

Foto: Pr-foto, Jason Loucas

Et sted man vender tilbage til

»Jeg har længe drømt om at åbne en restaurant. Jeg tror i virkeligheden, at de fleste kokke skaber spisesteder, hvor de selv har lyst til at hænge ud, og det er præcis det, vi har gjort med Sanchez. Her får du samme atmosfære som i en mexicansk cantina eller en parisisk bistro«, siger Rosio Sanchez i en pressemeddelelse.

»Mit håb er, at Sanchez bliver et sted, man vil vende tilbage til igen og igen, simpelthen fordi maden smager som om nogen har tilberedt det til dig hjemme i deres eget køkken«.

I pressemeddelelsen fremgår det også, at Rosio Sanchez med sin nye restaurant har tænkt sig at skabe et lokalt og hyggeligt spisested, hvor man hylder det mexicanske køkken i fast såvel som flydende form, og hvor Sanchez vil servere sine egne versioner af klassiske mexicanske retter baseret på både mexicanske og nordiske råvarer.

Autentisk og velsmagende

For restaurantens beliggenhed i Danmark fornægter sig ikke, forklarer hun.

»Vores retter er autentiske og velsmagende – nogle er ret traditionelle og andre er nyfortolkninger af klassikere tilsat erfaringerne fra min karriere og selvfølgelig min opvækst i Chicago«, fortsætter Rosio Sanchez.

»Samtidig vil vi gerne anerkende, at vi er i København, og det gør vi ved at bruge de bedste og mest smagfulde lokale råvarer i sæson. Det er både sjovt og lidt udfordrende at genskabe de mexicanske smagssammensætninger med det, som vi finder her«.

Mexico og naturvin i glasset

Også i baren kan man få et strejf af Mexico.

Her kan man gå på opdagelse i mexicansk mikrobryg, cocktails på mezcal og tequila samt de ikke-alkoholiske drikke aguas frescas. Der vil desuden være et lille vinkort med naturvine udvalgt af Rosforth & Rosforth.

Sanchez har plads til 46 spisende gæster. Restauranten åbner 30. november, men allerede fra tirsdag 14. november er det muligt at reservere bord.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce