Få de vigtigste historier direkte i din indbakkeLæs mere

Fastfood var i sine unge år eksempelvis smørrebrød, som blev populært og nødvendigt, fordi ikke alle boliger i København havde køkkener. Derfor blev man nødt til at hente mad ’to go’.
Foto: Holger Damgaard

Fastfood var i sine unge år eksempelvis smørrebrød, som blev populært og nødvendigt, fordi ikke alle boliger i København havde køkkener. Derfor blev man nødt til at hente mad ’to go’.

iBYEN

Fra smørrebrød til Instagram: Et nostalgisk blik på fastfood i København gennem tiden

Gourmetburger eller en poke bowl to go? Den hurtige mad hentet på gadehjørnet er i vælten som aldrig før. Tendensen afspejler en tid, hvor verden skrumper, mens travlheden og selvbevidstheden stiger.

iBYEN
FOR ABONNENTER

Det er fredag. Du skal have gæster til middag og vil gerne udstråle overskud. Men tiden er knap. Efter arbejde langer du derfor en pose med hjem fra din lokale økologiske købmand med færdigpakkede råvarer, som er klar til gryden, og en medfølgende opskrift. Næste dag hiver dine venner dig med til Copenhagen Street Food på Papirøen, hvor du spiser dig igennem mexicanske tacos, brasiliansk grill og pulled pork.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce