Martin Askholm: ’Sønderho Strand. Fanø’

Martin Askholm: ’Sønderho Strand. Fanø’

iBYEN

Tre kunstoplevelser i januar: Oplev Corner-sammenslutningen på Sophienholm, skriv dine egne love og undersøg byens strukturer på norsk fotoudstilling

Kunstredaktøren guider her til tre udstillinger, du skal se i begyndelsen af det nye år.

iBYEN
FOR ABONNENTER

For 86 år siden åbnede Corners udstilling i Corner-bygningen på hjørnet – deraf navnet! – af Vester Voldgade og Studiestræde. Næste station var Købmagergade, og frem til 2007 holdt Danmarks næststørste sammenslutning til på Charlottenborg. I de seneste ti år har de mange medlemmer udstillet fast på Sophienholm i Lyngby.

Til sommerens Kulturmøde på Mors skabte kunstnerne en billedport med inskriptionen ’Frihed Fællesskab Åbenhed’. Dette fællesværk er i år også med i Lyngby foruden værker af tre inviterede kunstnere: Martin Askholm, Mette Vangsgaard og Christian Schmidt-Rasmussen. Sidstnævnte opfører sit antikinspirerede performanceværk ’Ikaros’. Endvidere er der arrangeret en mindeophængning for maleren og tegneren Ole Sylvest Jacobsen (1936-2017). I øvrigt er alle udstillingens værker tilgængelige fra 15. januar på Corners hjemmeside.

Corner. 13. jan-11.feb. Sophienholm, Lyngby. corner.dk

Vi kender ikke så meget til den norske fotograf Marte Aas, som i morgen åbner udstillingen ’Space Grammar’ i Fotografisk Center. Siden 1990’erne har hun fotograferet såkaldte urbane landskaber, dvs. byer. Her veksler hun i sin beskrivelse mellem det neutrale/dokumentariske og en tilgang, der åbner for det iscenesatte – tableauer og referencer til kunsthistorien. Fotografierne er undersøgelser af de både politiske, ideologiske, rumlige og sociale strukturer, der gemmer sig i den moderne byudvikling og migration.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce