Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Mads Nissen
Foto: Mads Nissen

Smuk ser den ud, Gló's 'Mediterrenean Bowl'. Men desværre lever smagen ikke op til udseendet.

iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Cafekontrol: Islandsk kæde bommer med hårde kugler

Den islandske helse-fastfoodkæde Gló er skabt til tiden, men er en alt for ujævn smagsoplevelse.

iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

De små falafelkugler lignede til forveksling de kødboller, man kan købe på køl i supermarkederne.

Ensartede og fabriksfremstillede. Men de her kugler var så hårde, at gaflen smuttede ved første forsøg på at stikke i dem. Og de var kolde, tørre og grynede på en ualmindelig trist måde. Som var de lavet ikke bare i forgårs, men i forrige uge.

Og hvor var smagen af spidskommen og koriander? Hvor var den sprøde skorpe og det varme, bløde indre, der kendetegner en ordentlig falafel?

Kontrollen af Gló i bunden af det julepyntede Magasin begyndte sløjt.

Serveringen mediterranean bowl (89 kr. for 565 kalorier) så ellers fin ud med et mix af orange og grønne farver pænt serveret i lertøjsskål. Grøntsagsspaghettien af forskellige beder var sprød, edamamebønnerne smagte, som de nu skulle, tzatzikien var den klat fedme, som serveringen skreg på, og en grøn hummus havde masser af hvidløgssmag.

Men skiverne af bagte søde kartofler var slatne, og dukkahen på toppen var smagsløs. Og falaflerne – ja, dem orker jeg ikke at tænke mere på.

Mads Nissen
Foto: Mads Nissen

Man bestiller ved disken og får en bipper, som giver alarm, når maden er klar.

Juice med 41,7 kalorier

Den islandske kæde Gló, der gør i sund fastfood, åbnede i Magasin for godt et år siden og byder på burgere, wraps og salater i mexi-, thai-, mellemøst- eller middelhavsinspirerede varianter. Gló er skabt ud af tidsåndens bevidsthed om økologi, grøntsagsbaserede måltider og næringsværdi.

Derfor kan man bag på de små plastikflasker med friskpresset juice læse, at en juice med gurkemeje, ananas, æble, appelsin, citron og ingefær indeholder41,7 kalorier, og man kan tjekke, om der er gluten i burgerbollen.

Gló er også et vidnesbyrd om, at madtrends trykker hurtigt, for det slår én, at det allerede virker bedaget med raw food, som her også bydes på en del af i kagemontren.

Mads Nissen
Foto: Mads Nissen

Gló presser selv sine juicer. 45 kroner er prisen for en lille flaske.

Mangler omsorg

God smag går til gengæld aldrig af mode, og den fik vi for lidt af hos Gló. For den lille juice med de 41,7 kalorier (og til rigelige 45 kr.) smagte vandigt og mest af bitterheden fra appelsinskræl.

Min medspiser fik en classic burger (ja! Gló har også en enkelt godbid til karnivorer, der MÅ have oksekød). Kød og garniture var der ikke noget galt med, men bollen var knap nok lunet.

Man får en fornemmelse af manglende omsorg og halvfabrikata. Så kan det godt være, at Gló-kæden fremstiller alle sine elementer selv, men hvis de kommer fra et centralkøkken, der producerede delene til dagens retter i sidste uge, kan det næsten være ligegyldigt.

Og dog! Som finale fik vi en liflig risalamande med generøse mængder hakkede mandler, vaniljekorn og ja, okay rigeligt med sukker.

Tungen sagde smæk, og falaflerne syntes langt, langt væk.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Mads Nissen
Foto: Mads Nissen

Gló har tre filialer i København: I Magasin, i Tivoli Food Hall og den nyeste ligger i Ny Østergade.

Hipnessfaktor

Et besøg i Magasin er en traditionel disciplin, når det gælder juleopvarmningen, hvis man hører til de hardcore-julede. Det hører sig ligesom til at svinge forbi og se årets facadepyntkollektion, trisse igennem etagerne og se udstillingerne og fornemme stemningen af stormagasin a la MC Einars ’Det’ jul, det cool’. Gló er ikke en del af den nostalgi. Her er topmoderne og ret anonymt, men hvis man craver raw kage og mandelmælk i kaffen, finder man det her.

Billigt vs. dyrt

Hvis sulten er akut, og mæthed tæller højere end nam-nam-fornemmelser, kan man få en mættende frokost til 79-99 kr. hos Gló. Og så er det økologisk og pænt serveret. Til gengæld er 45 kr. for en lille juice, uanset hvor friskpresset og sund den er, for meget. Især fordi den, vi kontrollerede, ikke engang smagte særligt godt. Snup i stedet en gedigen omgang risalamande til 49 kroner. Den smager hjemmelavet, og portionen er så stor, at du ikke vil savne klassikeren igen, før du genser den flødecremede fætter 24. december.

Dommen

Gló er tænkt til tiden. Sund fastfood til rimelige priser og serveret i modelertøj på marmorbordplader for kunder, der er bænket på læderhyndebeklædte egetræsmøbler i minimalistisk design. Konceptet virker stramt og tjekket, men facaden krakelerer, når falaflen smager af noget, der er lavet i går, og man ikke gider varme burgerbollerne. Hvis der ikke er kærlighed og nidkærhed i serveringerne, kan det være det samme med al økologien og de sunde tanker.

Læs mere:

IBYEN

Pr-foto

Tacos, naturvin og nyt liv i et 00'er-hotspot:  Her er 9 nye spise­steder i København, du skal kende

Peter Hove Olesen

10 timer i Valby:  Sådan skal du bruge en dag i Københavns Hollywood

Mads Nissen

Ibyen guider til comfort food:  Takket være disse 6 serveringer burde du kunne overleve din efterårsblues i København

Martin Lehmann

10 timer i Nordvest:  Sådan skal du bruge en dag i Københavns rå mutant-bydel på ydersiden af Nørrebro

Martin Lehmann

Det bedste stambord, den klammeste kælder og den smukkeste park:   25 københavnere udpeger deres yndlingssted i byen

OLESEN PETER HOVE

Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Miriam Dalsgaard

Ibyens gadeguide:  I Nørrebros globale sidegade kan du spise og udforske hele verden

Lasse Kofod

Udforsk byen:  Her bør du kigge ind, når du kører de 17 stop med Københavns nye metroring

Nanna Navntoft

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

Hurra!  Hvor holder man en fremragende fødselsdag i København? Ibyen giver dig 12 stærke bud

Mads Nissen

Spis billigt ude:   Her er 9 folkekøkkener i København

Emma Sejersen

Velkommen til hovedstaden:   Den ultimative byguide til nye studerende i København

Louise Herrche Serup

Mor er støjfølsom, far er nærig, og naturvin smager surt:   Her er 10 af de bedste forældrevenlige spisesteder i København

Tobias Nicolai/Tobias Nicolai

Ibyens store burgerguide:  Hvor spiser man Københavns bedste burger? Vi viser vej til 12 saftige bud

Ivan Boll

Henrik Palle guider:  Her finder du Københavns bedste antikvariater

Mads Elsøe (Arkiv)

Ibyens gadeguide:  Gammelt slumkvarter bobler af gode spisesteder

Erik Petersen

Hjælp, min ven skal giftes:  Den perfekte polterabend? Her er 12 anderledes ideer

Veras

Ibyen klæder dig på:  Her er de bedste loppemarkeder i København

Jacob Ehrbahn (arkivfoto)

Spis ude på budget:  Her er Københavns bedste, billige restauranter ifølge 11 kokke og madnørder

Jens Dresling

Ibyen guider:  Der er keramik overalt. Besøg disse 5 små værksteder, hvis du vil se noget af det mest interessante

Maud Lervik

Den store karaoke-guide:  Hvad skal I synge? Og hvor? Ibyen og musikanmelderne guider

Louise Serup

Syv hyggelige boghandlere:  Her serverer de byens bedste læsestof til kaffen

Jens Dresling

Guide:   Her er Københavns bedste museumscafeer

Casper Dalhoff

Stjernekok åbner nyt sted på Christianshavn:  Her er 5 ting, du skal spise og drikke i september

Maud Lervik

Ingen gramseri. Ingen racisme. Ingen diskrimination. Er det her fremtidens natklub i København?

»Man bliver grinet af eller får en kommentar som: »Slap dog af, jeg synes bare, din røv er god, tag det som et kompliment«

Inger Christine Løwe

»Jeg ved, at kommentarerne vil komme, for mit tøj vil af nogle blive opfattet som et råb om opmærksomhed«

Peter Hove Olesen

Rundspørge:  Kvinder overvejer, om de kan forsvare sig med nøgler og paraplyer, når de færdes alene om natten

Nanna Navntoft

Sådan svarer du igen:   Råb »kogte gulerødder!« til dem, der chikanerer dig i nattelivet

Philip Davali/Philip Davali

Send os dit tip:  Hvordan skaber vi et tryggere natteliv?

Peter Hove Olesen

Guide:  Her er 3 københavnske klubber med safer space-politik

Peter Hove Olesen

Natklub-ejer:  »Det største problem, vi har, er at mænd ikke kan opføre sig ordentligt, er for fulde eller for nærgående«

Peter Hove Olesen

Mød Club Mafia:  20 unge patruljerer byens natklubber. De er færdige med diskrimination, sexisme og racisme

Olivia Loftlund

38 organisationer tager afstand fra Distortion-leders status­opdatering:  Vi føler os ikke trygge til jeres gadefest

Joachim Adrian

Distortion-leder undskylder:  Jeg forsøgte at være sjov, og det gik helt galt