0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Jacob Ehrbahn
Foto: Jacob Ehrbahn

6 sjældne hjerter: Jeg kan ikke komme i tanke om mange andre steder, hvor man får så meget gourmet for pengene

Smagene hos Koan er som intet andet i København. Måske skyldes det Kristian Baumanns sydkoreanske ophav. Og helt sikkert hans omhu og forståelse for råvarerne.

FOR ABONNENTER

Første gang, jeg stiftede bekendtskab med Kristian Baumanns køkken, var i slutningen af restaurant 108’s levetid, hvor Baumann var køkkenchef og medejer. 108 tilhørte Noma-familien, og trods michelinstjerne og primært flot omtale var stedet gået lidt under min radar. Det blev der hurtigt ændret på efter første besøg, for jeg var så begejstret, at jeg den sommer nåede at spise Baumanns menuer tre gange.

I de gamle anmeldelser, fra da restaurant 108 åbnede, var retterne ofte beskrevet som udpræget nynordiske. Altså alt det modsatte af, hvad jeg oplevede samme sted tre år senere: Smagene var udanske, mangefacetterede, dybe, komplekse, aromatiske og ofte nærmest parfumerede Jeg kunne ikke konkludere andet, end at Kristian Baumann undervejs måtte have fundet ind på sit eget spor. Måske var han slet og ret kommet tættere på sit ophav, der er Sydkorea.

Deltag i debatten nu

Det koster kun 1 kr. at få fuld adgang til Politiken, hvor du kan læse artikler, lytte til podcasts og løse krydsord.

Læs mere

IBYEN