Foto: Katinka Hustad (arkiv)
Byliv

Simon & Simon dropper VIP-listerne og åbner 4-etagers natklub i Indre By med dragqueens og karaoke

Natklubben Sunday lukkede i forrige weekend. Til august kan du i stedet checke ind på Chateau Motel.

Byliv

Klokken er 9 om morgenen. Solens stråler tegner et diffust mønster på natklubben Dunkels gulv i Indre By. Jeg står bag pladespillerne, og foran mig står den obskure kombination af fem drags og tre rockere og danser euforisk sammen til monoton og minimalistisk techno, der banker ud af højttalerne.

Årene er siden gået, og Dunkel lukkede i 2012. Det efterlod et tomrum for den kvalitetsbevidste natklubgænger med hang til morgenfester og smal, elektronisk musik. Siden da har nattelivet i Indre By været præget af dyre flasker og penge-flashing. Det er efterhånden sjældent, at man oplever hedonistiske scener som ovenstående på nutidens natklubber – og slet ikke i Indre By.

LÆS OGSÅ Populær natklub i København har været lukket i månedsvis

Men det er netop denne følelse af autenticitet, som byens nyeste natklub, Chateau Motel, gerne vil ramme. Stedet er ejet af Simon Lennet og Simon Frank, der står bag de nu forhenværende natklubsucceser Simons og Sunday, som netop blev lukket fordi Simon og Simon var trætte af rige mennesker med store vodkaflasker, der holdt den samme fest om og om igen.

Sunday lukker med enorm transvestitpenis, anusblegnings-tombola, falkonér - og fri bar

Derfor går man nu anderledes til værks i døren, siger Mads-Bo Smith, der er ny partner i Chateau Motel. Faktisk har man valgt helt at droppe de famøse VIP-lister for netop at sikre, at klientellet bliver mere varieret.

Dørlister er ekskluderende. De er enormt kedelige og for nemme. Alle kan jo lave en kæk, lille liste med deres gamle venner og b-kendisser. Men så bliver festen bare derefter, og det er netop det, vi skal væk fra

»Dørlister er ekskluderende. De er enormt kedelige og for nemme. Alle kan jo lave en kæk, lille liste med deres gamle venner og b-kendisser. Men så bliver festen bare derefter, og det er netop det, vi skal væk fra«, siger han.

To chancer for at blive lukket ind

Sunday var både berømt og berygtet for at afvise folk i døren, som man ikke mente passede ind i festen. Her skulle man enten have købt et bord, have et VIP-kort eller stå på en gæsteliste for at kunne føle sig nogenlunde sikker. Med andre ord: man skulle have penge.

Københavns nye festmekka byder på ladyboys, køkkenfest og mobilforbud

På Chateau Motel vender de tingene på hovedet, og gør i stedet en indsats for at invitere alle dem, der enten ikke måtte eller ikke ville sætte deres beskidte sneakers på Sunday.

Gæsterne skal lokkes ind fra brokvarterne, og det gør man ved, at aftenens dj’s eller værter inviterer deres netværk. På den måde er det dem, der definerer musikprofilen, som bestemmer, hvilke mennesker der skal indgå i festen.

Man kan dog også bare komme forbi og stille sig i kø. I så fald bliver man mødt af to Maitre D's i døren. De kender ikke hinanden, har vidt forskellig baggrund, og skal sammensætte aftenens yderligere deltagere. Du har altså to chancer for at komme ind, forklarer Mads-Bo Smith.

Den sværeste fest at lave er den, hvor du har 12 skaterpiger i det ene hjørne, en mand i Versace-blazer med russiske fængselstatoveringer i det andet og fire drags med englevinger midt i mellem

»Den sværeste fest at lave er den, hvor du har 12 skaterpiger i det ene hjørne, en mand i Versace-blazer med russiske fængselstatoveringer i det andet og fire drags med englevinger midt i mellem. Det er dén dynamiske fest, vi går efter at lave hver aften, og det kan vi kun, hvis vi improviserer i døren«, siger han.

Et sidste tiltag for at skabe diversitet på den nye natklub er lave priser i døren, i baren og på de borde, man dog stadig kan bestille.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Fem forskellige universer

Chateau Motel åbner i august på Knabrostræde 3 i de samme lokaler, som husede den legendariske bøsseklub PAN og senere SLIK.

Lokalerne spreder sig over fire etager og i forskellige plan med flere små rum. En nattelabyrint, hvor man kan fare vild for en stund.

Når du passerer dørmændene og det tykke, røde velourtæppe der hænger i døråbningen, bliver du i gården mødt af store lys- og kunstinstallationer, en bar og et rygeområde. Indenfor er klubben indrettet i fem forskellige universer. Stueetagen er dekoreret i dekadent fransk 1900-talsstil med tung, rød velour, messing og store lysekroner. Musikken bliver gammel og spillet fra vinyl, og baren byder på cocktails.

Derfra kan man fortsætte ind i bodegaen ved siden af, hvor der kan rafles, drikkes fadøl og shots, og hvor gæsternes egne telefoner kan plugges i og levere musikken.

Kribler det i danseskoene, går rejsen op ad de snoede trapper til Main Room – to etager, der inviterer til seriøs fest. De er bygget i beton og sorte farver med gitter ud til dansegulvet. Her er der fokus på elektronisk musik leveret af dj’s fra både ind- og udland.

Endelig er karaoke-rummene fra PAN-tiden lavet om i fuld ’Lost In Translation’-agtig Tokyo-stil med to private rum, der kun har håndtag på indersiden af dørene og egne luger til baren, hvor tidligere drag queens fra PAN underholder gæsterne med karaoke-sang. Disse rum kan også bookes på forhånd.

Danmarks største Snapchat

Chateau Motel åbner officielt 19. august, men der vil være særlige arrangementer under den Københavnske modeuge inden - bl.a. en 10-års hyldestfest for SLIK og designerfester med Soulland og Asger Juel Larsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Når klubben officielt åbner vil navne som Kesi, Klumben, Kenton Slash Demon og Cyril Hahn kunne opleves når værter som Fat Berris, Vice Magazine og Le Baron fra Paris inviterer til en aften på motellet.

Fra i dag starter Chateau Motel deres Snapchat-profil (Chateaumotel) hvor man kan følge med i de forskellige værters liv indtil åbningen af klubben. De første værter er Citybois, der allerede er i fuld gang på snappen på vej til at spille på Grøn Koncert. Ambitionen er at have Danmarks største Snapchat inden for tre måneder med over 50.000 følgere.

Der uddeles i øvrigt 1000 medlemskort lige nu på www.chateaumotel.dk.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce