Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Foto: Katinka Hustad (arkiv)
Byliv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Simon & Simon dropper VIP-listerne og åbner 4-etagers natklub i Indre By med dragqueens og karaoke

Natklubben Sunday lukkede i forrige weekend. Til august kan du i stedet checke ind på Chateau Motel.

Byliv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Klokken er 9 om morgenen. Solens stråler tegner et diffust mønster på natklubben Dunkels gulv i Indre By. Jeg står bag pladespillerne, og foran mig står den obskure kombination af fem drags og tre rockere og danser euforisk sammen til monoton og minimalistisk techno, der banker ud af højttalerne.

Årene er siden gået, og Dunkel lukkede i 2012. Det efterlod et tomrum for den kvalitetsbevidste natklubgænger med hang til morgenfester og smal, elektronisk musik. Siden da har nattelivet i Indre By været præget af dyre flasker og penge-flashing. Det er efterhånden sjældent, at man oplever hedonistiske scener som ovenstående på nutidens natklubber – og slet ikke i Indre By.

LÆS OGSÅ Populær natklub i København har været lukket i månedsvis

Men det er netop denne følelse af autenticitet, som byens nyeste natklub, Chateau Motel, gerne vil ramme. Stedet er ejet af Simon Lennet og Simon Frank, der står bag de nu forhenværende natklubsucceser Simons og Sunday, som netop blev lukket fordi Simon og Simon var trætte af rige mennesker med store vodkaflasker, der holdt den samme fest om og om igen.

Sunday lukker med enorm transvestitpenis, anusblegnings-tombola, falkonér - og fri bar

Derfor går man nu anderledes til værks i døren, siger Mads-Bo Smith, der er ny partner i Chateau Motel. Faktisk har man valgt helt at droppe de famøse VIP-lister for netop at sikre, at klientellet bliver mere varieret.

Dørlister er ekskluderende. De er enormt kedelige og for nemme. Alle kan jo lave en kæk, lille liste med deres gamle venner og b-kendisser. Men så bliver festen bare derefter, og det er netop det, vi skal væk fra

»Dørlister er ekskluderende. De er enormt kedelige og for nemme. Alle kan jo lave en kæk, lille liste med deres gamle venner og b-kendisser. Men så bliver festen bare derefter, og det er netop det, vi skal væk fra«, siger han.

To chancer for at blive lukket ind

Sunday var både berømt og berygtet for at afvise folk i døren, som man ikke mente passede ind i festen. Her skulle man enten have købt et bord, have et VIP-kort eller stå på en gæsteliste for at kunne føle sig nogenlunde sikker. Med andre ord: man skulle have penge.

Københavns nye festmekka byder på ladyboys, køkkenfest og mobilforbud

På Chateau Motel vender de tingene på hovedet, og gør i stedet en indsats for at invitere alle dem, der enten ikke måtte eller ikke ville sætte deres beskidte sneakers på Sunday.

Gæsterne skal lokkes ind fra brokvarterne, og det gør man ved, at aftenens dj’s eller værter inviterer deres netværk. På den måde er det dem, der definerer musikprofilen, som bestemmer, hvilke mennesker der skal indgå i festen.

Man kan dog også bare komme forbi og stille sig i kø. I så fald bliver man mødt af to Maitre D's i døren. De kender ikke hinanden, har vidt forskellig baggrund, og skal sammensætte aftenens yderligere deltagere. Du har altså to chancer for at komme ind, forklarer Mads-Bo Smith.

Den sværeste fest at lave er den, hvor du har 12 skaterpiger i det ene hjørne, en mand i Versace-blazer med russiske fængselstatoveringer i det andet og fire drags med englevinger midt i mellem

»Den sværeste fest at lave er den, hvor du har 12 skaterpiger i det ene hjørne, en mand i Versace-blazer med russiske fængselstatoveringer i det andet og fire drags med englevinger midt i mellem. Det er dén dynamiske fest, vi går efter at lave hver aften, og det kan vi kun, hvis vi improviserer i døren«, siger han.

Et sidste tiltag for at skabe diversitet på den nye natklub er lave priser i døren, i baren og på de borde, man dog stadig kan bestille.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Fem forskellige universer

Chateau Motel åbner i august på Knabrostræde 3 i de samme lokaler, som husede den legendariske bøsseklub PAN og senere SLIK.

Lokalerne spreder sig over fire etager og i forskellige plan med flere små rum. En nattelabyrint, hvor man kan fare vild for en stund.

Når du passerer dørmændene og det tykke, røde velourtæppe der hænger i døråbningen, bliver du i gården mødt af store lys- og kunstinstallationer, en bar og et rygeområde. Indenfor er klubben indrettet i fem forskellige universer. Stueetagen er dekoreret i dekadent fransk 1900-talsstil med tung, rød velour, messing og store lysekroner. Musikken bliver gammel og spillet fra vinyl, og baren byder på cocktails.

Derfra kan man fortsætte ind i bodegaen ved siden af, hvor der kan rafles, drikkes fadøl og shots, og hvor gæsternes egne telefoner kan plugges i og levere musikken.

Kribler det i danseskoene, går rejsen op ad de snoede trapper til Main Room – to etager, der inviterer til seriøs fest. De er bygget i beton og sorte farver med gitter ud til dansegulvet. Her er der fokus på elektronisk musik leveret af dj’s fra både ind- og udland.

Endelig er karaoke-rummene fra PAN-tiden lavet om i fuld ’Lost In Translation’-agtig Tokyo-stil med to private rum, der kun har håndtag på indersiden af dørene og egne luger til baren, hvor tidligere drag queens fra PAN underholder gæsterne med karaoke-sang. Disse rum kan også bookes på forhånd.

Danmarks største Snapchat

Chateau Motel åbner officielt 19. august, men der vil være særlige arrangementer under den Københavnske modeuge inden - bl.a. en 10-års hyldestfest for SLIK og designerfester med Soulland og Asger Juel Larsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Når klubben officielt åbner vil navne som Kesi, Klumben, Kenton Slash Demon og Cyril Hahn kunne opleves når værter som Fat Berris, Vice Magazine og Le Baron fra Paris inviterer til en aften på motellet.

Fra i dag starter Chateau Motel deres Snapchat-profil (Chateaumotel) hvor man kan følge med i de forskellige værters liv indtil åbningen af klubben. De første værter er Citybois, der allerede er i fuld gang på snappen på vej til at spille på Grøn Koncert. Ambitionen er at have Danmarks største Snapchat inden for tre måneder med over 50.000 følgere.

Der uddeles i øvrigt 1000 medlemskort lige nu på www.chateaumotel.dk.

Læs mere:

IBYEN

Ibyen guider:  Hvor skal man spise is i København denne sommer? Her er 13 virkelig gode bud

Fra kaffe­kombucha til cold brew:   Her er 7 varianter af kold kaffe, du kan skylle sommeren ned med

Hurra!  Hvor holder man en fremragende fødselsdag i København? Ibyen giver dig 12 stærke bud

Ibyen guider:  Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Caféen Snacks & Blues på Guldbergsgade på Nørrebro i København.

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

»Et lille hyggeligt og hjemligt sted, hvor man selv smider sin opvask over i en spand, og hvor de bare laver lækker grøn mad«, siger kokken Frederik Bille Brahe om Morgenstedet på Christiania.

Spis ude på budget:  Her er Københavns bedste, billige restauranter ifølge 11 kokke og madnørder

The General Store.

Ibyen guider:  Der er keramik overalt. Besøg disse 5 små værksteder, hvis du vil se noget af det mest interessante

Herman H.J. Lynges antikvariat på Silkegade i indre København er Skandinaviens ældste antikvariat.

Henrik Palle guider:  Her finder du Københavns bedste antikvariater

Ibyen klæder dig på:  Her er de bedste loppemarkeder i København


    Anmeldelser af forskellige madboder på Københavns nye madmarked Reffen på Refshaleøen. 

Få overblik:  Her er oversigten over alle Københavns madmarkeder

»Må man ta' hunden med sig ind i himlen...?«. Ibyen guider til byens bedste karaokedestinationer.

Den store karaoke-guide:  Hvad skal I synge? Og hvor? Ibyen og musikanmelderne guider

Der er masser af folkekøkkener i København. Vi guider til 9 af dem.

Spis billigt ude:   Her er 9 folkekøkkener i København

På Darcy's Kaffe i Blågårdsgade på Nørrebro er både kaffen og læsestoffet værd at komme efter.

Syv hyggelige boghandlere:  Her serverer de byens bedste læsestof til kaffen

På Restaurant Trio i Axel Towers er udsigten god, selv når man sidder på tønden.

Guide til Københavns tag­restauranter:  Her kan du spise, drikke og ... ja, tisse med en udsigt

Kafeteria på Statens Museum for Kunst
er bare én af byens nye forbedrede museumscafeer.

Guide:   Her er Københavns bedste museumscafeer

»Et lille hyggeligt og hjemligt sted, hvor man selv smider sin opvask over i en spand, og hvor de bare laver lækker grøn mad«, siger kokken Frederik Bille Brahe om Morgenstedet på Christiania.

Spis ude på budget:  Her er Københavns bedste, billige restauranter ifølge 11 kokke og madnørder

Den italienske restaurant Cicchetti, der ligger på Nørrebro i København, drives af Nina Krysiza Sørensen og Rikke Kolding Pedersen.

Fra shawarma til friterede østers:   Kokken på Cicchetti fortæller om sine yndlingssteder i København

Claus 'Røde' Christensen er en kok af den klassiske skole. I 2013 vandt han prisen som 'kokkenes kok' , uddelt af Fonden til fremme af dansk gastronomi.

Hvor ligger byens mest undervurderede restaurant?  Kokken Røde Claus anbefaler spisesteder i København

Caféen Snacks & Blues på Guldbergsgade på Nørrebro i København.

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

Richard Hart er født i London, uddannet kok og har arbejdet som chefbager på det berømte Tartine Bakery i San Franscisco. Nu ejer han Hart Bageri på Frederiksberg.

»Helt ærligt, det er jo et helvede at tage børn med ud at spise«:   Stjernebageren Richard Hart anbefaler spisesteder i København

Nadine Levy Redzepi arbejder på Noma og udgav i 2017 kogebogen 'Downtime'.

»For mig er det det bedste sted i Europa«:   Nadine Redzepi anbefaler spisesteder i København

Frederik Plum slår et slag for den ydmyge vodka, men skal han forkæle sig selv går han ikke af vejen for en tør rom fra Hampden eller Phantom Spirits,  en japansk whisky eller en 10-15 års sherryfadslagret single malt fra Speyside.

Hvad bliver Aperol Spritzens afløser?   Drink-eksperten klæder dig på til en ny sommersæson

Bruna Mia Dieni (th.) og hendes mor, Jytte Bertelsen, kunne sidste år fejre 40 års jubilæum for grillbaren Chicky Grill i Kødbyen.

»Alle skal opleve Freddys Bar«:  Kvinden bag Chicky Grill anbefaler spisesteder i København

Yilmas Secilmis overtog i 2012 sin fars slagterforretning, Ali Baba, der har ligget på Halmtorvet siden 1978.

»Sushi er overvurderet«:   Slagter Ali Baba fra Vesterbro anbefaler spisesteder i København

I sin nye restaurant i Ryesgade dyrker Lisa Lov selv sine krydderurter i et baglokale under lamper, der normalt bruges til dyrkning af cannabis.

Tigermom anbefaler spisesteder i København:   »Du ville aldrig tænke på at gå derind på grund af navnet, men det er bangin’ indisk mad!«

Adam Aamann bliver også kaldt smørrebrødskongen og ejer foruden en cateringvirksomhed flere restauranter og spisesteder rundt om i byen.

Hvad er byens mest overvurderede madtrend?  Adam Aamann anbefaler spisesteder i København

Sake kan være et langt bedre match til mad end vin, mener sake-sommelier Henrik Levinsen

Jo, du kan godt drikke japansk sake til din mad. Faktisk kan det være et bedre match end vin

K-Bar er den ældste rene cocktailbar i København, og Kirsten Holm er en af byens mest rutinerede bartendere. Hendes yndlingscocktail er en klassisk margarita - gerne med mezcal i stedet for tequila.

Derfor skal du aldrig putte sugerør og knust is i din drink:  Få gode råd af ejeren af Københavns ældste cocktailbar

Jonas Gehl fra Prolog fik interesse for kaffe, da han arbejdede i Emmerys. Siden da har han nørdet og kan i dag kalde sig Danmarks bedste barista.

Kender du den skjulte pizza-perle i Husum?  Manden bag kaffebaren Prolog anbefaler spistesteder i København

Kamilla Seidler har arbejdet på toprestauranter verden over. Mest kendt blev hun for Gustu, Sydamerikas bedste restaurant, i La Paz i Bolivia. Ud over at være en gourmetrestaurant i 3.600 meters højde var det også et socialt projekt, der skulle give fattige bolivianere en kokkeuddannelse.

Stjernekok Kamilla Seidler guider til byens spisesteder:  Ja, der er et sted, alle københavnere burde kende

Sønderjyske Rasmus Oubæk har stået bag gryderne på michelinrestauranter, men er også kendt som manden bag burgerkæden Jagger.

Bearnaise­kongen anbefaler spise­steder:  »Lige nu bliver meget mad lavet for at komme på Instagram«

Nils Thyge fra Bar'Vin giver denne uges bud på god vin ude og hjemme.

»Beaujolais er ved at være i topform«:  Ejeren af Bar'Vin giver vintips

John Michael Jensen rykkede i 2017 fra sin mobile pølsevogn ind på en fast adresse i Kødbyen. Det var det sted, rejsemagasinet Condé Nast Traveler for nyligt inkluderede i en liste over de 22 bedste spisesteder i København.

Hotdog-John anbefaler spisesteder i København:   »Det er fandeme godt, og det er heller ikke dyrt. De laver byens bedste tarteletter«

Klaus Wittrup står bag en af byens mest populære burgerbarer, Gasoline Grill. Vi spørger ham, hvor han selv går ind, når han går ud.

Byens bedste shawarma? God mad på budget?   Manden bag Gasoline Grill anbefaler spisesteder i København

Jeppe Nothlev er barchef på cocktailbaren Ruby og giver denne uges bud på, hvad man skal drikke i weekenden.

Nu skal der skåles i vermouth:  Barchefen på Rubys giver cocktailtips