Rhona Bennett, Terry Ellis og Cindy Herron-Braggs, bedre kendt som En Vogue, gæster København i april, hvor de bl.a. medbringer deres nye album Electric Café.
Foto: Pr-foto

Rhona Bennett, Terry Ellis og Cindy Herron-Braggs, bedre kendt som En Vogue, gæster København i april, hvor de bl.a. medbringer deres nye album Electric Café.

Byliv

Ibyenredaktøren: Skal du have et skud 90'er-nostalgi, må du ikke gå glip af de »original funky divas« i Koncerthuset

Weekenden byder på en masse damer! Fredag aften kan du tage til funky fest med En Vogue, eller slutte dig til Pernille Rosendahls utraditionelle Danmarksturné, denne fredag i Christians Kirke. Søndag kan du fordybe dig i det mere ekspriementerende, når Excelsior indtager Spillestedet Stengade.

Byliv

Den funky

»Prejudice, wrote a song about it, like to hear it? Here it go. Free your miiiiind!«. Sådan starter En Vogues til stadighed helt forrygende ’Free Your Mind’, der trods sin soulede dna mest af alt minder om en storslået ballade i bedste puddelrockstil. Og det er ment som en absolut kompliment.

Der er så meget selvtillid, så meget power og så meget attitude i det nummer, og selv om sangen er ligeså gammel som Danmarks guldmedaljer ved fodbold-EM i ’92, virker den hverken blegnet eller bedaget i sin racismekritik og sin uimponerende tilgang til stivbenede fordomme om kvinders påklædning. Desværre, fristes man til at sige.

Men sangen holder stadig vand, og det samme gør – forhåbentlig – the original funky divas i En Vogue, der gæster DR Koncerthuset fredag med deres For the Love of Music Tour. Det lover i hvert fald godt, når man lurer på setlister fra turneens tidligere koncerter, hvor sange som ’My Lovin’ (You're Never Gonna Get It)’, ’Don't Let Go (Love)’, ’Whatta Man’ og – selvfølgelig – ’Free Your Mind’ har været fast inventar.

En Vogue - or the Love of Music Tour. 21. april. Studie 2, DR Koncerthuset. Kbh. S.

I 2016 udgav Pernille Rosendahl sit anmelderoste soloalbum "Dark
Bird", og efter fem plader med Swan Lee og The Storm er den på mange måder et udtryk
for en vilje til at tage sangen i egen hånd.
Foto: Arkivfoto: Mads Nissen

I 2016 udgav Pernille Rosendahl sit anmelderoste soloalbum "Dark Bird", og efter fem plader med Swan Lee og The Storm er den på mange måder et udtryk for en vilje til at tage sangen i egen hånd.

Den kirkelige

Trænger man til en koncert lidt væk fra den slagne Vega-vej, hvor man alligevel altid farer vild i de indviklede trappeopgange – den navnkundige jydelabyrint – og altid får lidt gammelmandsondt i lænden af at stå op, ja, så er der hjælp at hente fra en uventet kant.

Det er nemlig kvinden med en af landets fineste stemmer, Pernille Rosendahl, der har valgt at drage ud på en noget utraditionel danmarksturné, hvor hun simpelthen spiller koncert i en række udvalgte kirker. Turneen bringer hende både til Køge, Nakskov, Odense, Aarhus, Silkeborg og til slut Aabenraa, men inden da skydes det hele i gang i Christians Kirke i Indre By.

Efter en lang karriere i bands som Swan Lee og The Storm udgav Pernille Rosendahl sidste år sit debutalbum i eget navn. Det bar titlen ’Dark Bird’, og fik fire hjerter her i avisen, hvor Lucia Odoom skrev: »Der er ikke de store dramatiske gotharmbevægelser, som kendetegnede The Storm, og heller ikke den ufarlige vintageimødekommenhed, der kendetegnede Swan Lee. ’Dark Bird’ lyder mere intuitivt«.

Til kirkekoncerterne kan man dog efter sigende høre lidt af det hele – rygtebørsen snakker allerede nu om en coverversion af ’Langebro’.

Pernille Rosendahl. 21. april. Christians Kirke, Kbh. K.

Søndag den 23. april  præsenterer Klub Avantgarde & Sneum Instituttet Excelsior. Excelsior har en fortid i det virkelig gode folkrockband Spillemændene.

Søndag den 23. april præsenterer Klub Avantgarde & Sneum Instituttet Excelsior. Excelsior har en fortid i det virkelig gode folkrockband Spillemændene.

Den eksperimenterende

Søndag eftermiddag på nørrebrospillestedet Stengade, der egentlig ligger i nummer 18, selv om det er bedst kendt som Stengade 30, er der noget så sjældent som en eftermiddagskoncert, der begynder kl. 15 på førstesalen, der i gamle dage hed Stalingrad.

Kvinden bag hovednavnets alias, Excelsior, Anja T. Lahrmann, er nu en temmelig erfaren kvinde i det danske musiklandskab. Hun har en fortid i det virkelig gode folkrockband Spillemændene, der også talte Thorbjørn Radisch Bredkjær, bedre kendt som Bisse. Og så udgør hun en tredjedel af bandet med det pragtfulde navn Ice Cream Cathedral, der spiller forførende selvsikker og dragende popmusik med lange nysgerrige drømmefangerfingre, som stikker i et væld af retninger.

Nu springer Lahrmann så ud som solist, men hvad det betyder for musikken, må søndagen vise. Ifølge hendes facebookprofil gør hun sig i polyfoniske bekendelser. Bliv klogere på den, ehm, genre, og få kraniet bombarderet med lyden af en kreativ kraft ud over det sædvanlige, når Excelsior indtager Stengade.

Klub Avantgarde & Sneum Instituttet præsenterer Excelsior. 23. april kl. 15. Spillestedet Stengade, Kbh. N.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce