Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Indendørscamping? Børneleg? Eller en kommentar til verdens flygtningekrise? En stue i San Francisco fotograferet af tyske Jana Sophia Nolle (f. 1986), der stiller skarpt på samfundets forbrugskultur, og rejser spørgsmål om integration og hjemløshed. Hun udstiller på Festivalcentrum på Refshaleøen under Copenhagen Photo Festival.
Foto: Jana Sophia Nolle

Indendørscamping? Børneleg? Eller en kommentar til verdens flygtningekrise? En stue i San Francisco fotograferet af tyske Jana Sophia Nolle (f. 1986), der stiller skarpt på samfundets forbrugskultur, og rejser spørgsmål om integration og hjemløshed. Hun udstiller på Festivalcentrum på Refshaleøen under Copenhagen Photo Festival.

Guider
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Undskyld, men hvad foregår der lige her? Ibyen guider til 6 udstillinger, du bør tjekke under Copenhagen Photo Festival

Få overblik programmet for en af Europas største festivaler, der afvikles i København lige nu.

Guider
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Copenhagen Photo Festival, en af Europa største fotofestivaler, med 250 deltagende fotografer og omkring 60 udstillinger, kan i år fejre 10 års fødselsdag.

Fotofestivalen har sit centrum på Refshaleøen og breder sig over hele København med udstillinger, talks og workshops, der i år hylder dansk kunst- og dokumentarfotografi.

Fra 6. til 16. juni kan du opleve billederne, der kredser om de tre hovedsøjler: ’Framing Identity’ om individ, eksistens og identitet, ’Framing Society’ om politik, ideologi og kultur samt ’Framing Vision’ om æstetik, teknik og medier.

Skagen Sønderstrand fra projektet 'Kystland' af Mathias Svold og Ulrik Hasemann, der udstiller hos Kulturtårnet.
Foto: Mathias Svold og Ulrik Hasemann

Skagen Sønderstrand fra projektet 'Kystland' af Mathias Svold og Ulrik Hasemann, der udstiller hos Kulturtårnet.

I Kulturtårnet kan du for eksempel gratis opleve udstillingen ’Kystland’, som vi tidligere har bragt hos Politiken.

Her er vi plukket 6 andre punkter fra programmet, du bør kigge nærmere på.

1 Masser af fotobøger

DGI-byen og Øksnehallen holder lørdag 8. juni en endags-fotobogsfestival, der hylder fotobogens genre gennem udstillinger, workshops og talks. Her kan du få dig en snak med fotograferne og forlagene om deres projekter, ligesom der vil være rig mulighed for at købe fotobøger med hjem. Arrangementet finder sted i DGI-byens foyer, og der er gratis adgang.

(No Title), Oyster 2016.
Foto: Marco Marzocchi

(No Title), Oyster 2016.

På programmet er: Disko Bay, Fragment, Fotografisk Center, Bladr, At Last Books, Arkiv, Book LAB, Katalog – Journal of Photography & Video, Blankt Papir Press, NW Gallery, Gallery Breadfield & Tira Books, Brask Publications, Space Poetry, Roulette Russe, Spine Studio, fotograf Klaus Holsting og fotograf Søren Bech.

Fotobogsfestival, DGI-byens foyer, Tietgensgade 65, 1704 København V. 8. juni 11-17

2Foredrag i containerne

På fotofestivalen kan du opleve en række artist talks, der giver et indblik i kunstnerens tanker bag. Blandt dem er Espen Rasmussen, Franziska Gilli og Jana Sophia Nolle, der søndag 9. juni vil fortælle om, hvilke udfordringer de hver især møder, når de skal visualisere politiske emner.

(No title 2018), Bambola.
Foto: Franziska Gilli

(No title 2018), Bambola.

Foredragene har udgangspunkt i kunstnernes udstillinger, der beskæftiger sig med henholdsvis kønsstereotype fremstillinger af kvinder, fattigdom og hjemløshed, og hvordan man portrætterer den yderste højrefløj.

Foredraget indledes i containerne ved festivalcentrum på Refshaleøen og bevæger sig senere udendørs til Beddingen. Billetter koster 50 kroner med festivalarmbånd og kan købes her.

Artist talk: Om fotografiet og politiske identiteter v. Espen Rasmussen, Franziska Gilli og Jana Sophia Nolle. Festivalcentrum – Refshaleøen, 1432 København K. 9. juni 14-16

3Afgangsudstillinger på fotoskolerne

Fotoskolerne Fatamorgana og KBH Film og Fotoskole huser nogle af landets dygtigste studerende, der brænder for film og fotografi, og hvor de på bedst mulig vis bliver klædt på til en videregående uddannelse inden for billedets verden.

På Copenhagen Photo Festival kan du se de to skolers afgangsudstillinger med værker, der spænder fra dokumentarfotografier til iscenesat kunst. Udstillingerne kan opleves på henholdsvis Galleri Krebsen og Basement Vesterbro, og begge er ganske gratis at besøge.

Fatamorganas Sommerudstilling 2019, Galleri Krebsen, Studiestræde 17A, 1455 København K. Til 11. juni. Hverdage 12-18, weekender 12-16. Billetter 50 kroner

Afgangsudstilling for KBH Film og Fotoskole, forår 2019, Basement Vesterbro, Enghavevej 42, 1674 København V. Til 16. juni, 10-18

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

4Selviscenesatte portrætter

Selv om der på festivalen er værker af en række internationale kunstnere, er der i anledning af 10-års jubilæet særligt fokus på dansk fotografi.

På udstillingen Self-Staged/Selv-iscenesatkan du frem til september opleve 32 af landets dygtigste fotografer, der tæller navne som Politikens Miriam Dalsgaard, Jacob Holdt og afdøde Tove Kurtzweil. Alle sætter de fokus på det fotografiske selvportræt, der med smartphonen har vundet indpas som den mest udbredte portrætform.

'Selvportræt (Selfportrait)' af Tove Kurtzweil.
Foto: Tove Kurtzweil

'Selvportræt (Selfportrait)' af Tove Kurtzweil.

Udstillingen åbner på lørdag, men allerede fredag aften er der fernisering, som sker samtidig med udgivelsen af en fotobog med billeder fra udstillingen.

Self-staged/Selv-iscenesat, Teatermuseet i Hofteatret, Christiansborg Ridebane 18, 1218 København K. 8. juni-15. september, tirsdag-søndag 12-16 samt i forbindelse med alle arrangementer, omvisninger mv. i Hofteatret

5Prøv det selv

Vil du selv opøve dine egne fotografiske evner, eller har du bare brug for ny inspiration til dine projekter, kan du besøge Fotografisk Center, når de over to sessioner inviterer til workshop, der tager udgangspunkt i udstillingen ’Encounters – Nordic Photography Beyond Borders’ med værker af Nanna Debois Buhl, Bára Kristinsdottir, Sandra Mujinga, Johannes Samuelsson og Miia Autio.

Her vil de to foto- og billedkunstnere Lisbeth Johansen og Ida Arentoft give undervisning samt en introduktion til udstillingen, hvorefter I bliver stillet en fotografisk opgave og får mulighed for at give konstruktiv feedback til hinanden. Tilmelding sker via mail senest 9. juni og koster 500 kroner.

Workshop i fotografi på Fotografisk Center, Staldgade 16, 1699 København V. 12. juni 17.30-20.30 og 16. juni 16.30-19.30

6Art walks gennem byen

Kan du slet ikke finde hoved og hale i programmets mange udstillinger? Det kan være svært at vælge, så i stedet kan du lade Copenhagen Photo Festival guide dig.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Girls Applying Mascara (1979-83), Domestic Rituals.
Foto: Mary Frey

Girls Applying Mascara (1979-83), Domestic Rituals.

(No Title) (1984-87), Real Life Dramas.
Foto: Mary Frey

(No Title) (1984-87), Real Life Dramas.

Over tre lørdage inviterer de nemlig på art walks, der tager dig med på gåture gennem byen på besøg på festivalens bedste udstillinger og gør dig klogere på tankerne bag værkerne imens. Gåturene går gennem Indre By, Vesterbro og Nørrebro.

Billetter koster 50 kroner og kan købes på Copenhagen Photo Festivals hjemmeside.

8. juni 13-15.30 samt 15. juni 11-13.30 og 14-16.30

IBYEN

Ibyen guider:  Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Ibyen guider:  Hvor skal man spise is i København denne sommer? Her er 13 virkelig gode bud

Caféen Snacks & Blues på Guldbergsgade på Nørrebro i København.

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

Herman H.J. Lynges antikvariat på Silkegade i indre København er Skandinaviens ældste antikvariat.

Henrik Palle guider:  Her finder du Københavns bedste antikvariater

Ibyen klæder dig på:  Her er de bedste loppemarkeder i København


    Anmeldelser af forskellige madboder på Københavns nye madmarked Reffen på Refshaleøen. 

Få overblik:  Her er oversigten over alle Københavns madmarkeder

»Må man ta' hunden med sig ind i himlen...?«. Ibyen guider til byens bedste karaokedestinationer.

Den store karaoke-guide:  Hvad skal I synge? Og hvor? Ibyen og musikanmelderne guider

Der er masser af folkekøkkener i København. Vi guider til 9 af dem.

Spis billigt ude:   Her er 9 folkekøkkener i København

På Darcy's Kaffe i Blågårdsgade på Nørrebro er både kaffen og læsestoffet værd at komme efter.

Syv hyggelige boghandlere:  Her serverer de byens bedste læsestof til kaffen

På Restaurant Trio i Axel Towers er udsigten god, selv når man sidder på tønden.

Guide til Københavns tag­restauranter:  Her kan du spise, drikke og ... ja, tisse med en udsigt

Kafeteria på Statens Museum for Kunst
er bare én af byens nye forbedrede museumscafeer.

Guide:   Her er Københavns bedste museumscafeer