Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Jens Dresling (arkiv)
Foto: Jens Dresling (arkiv)

Legokaos. DAC holder endnu en gang efterårsferie-Lego-fest for børn i alle aldre.

Guider
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ibyen: Her er den store efterårsferie-guide til byens børnefamilier

Det er sjovt at lave kastanjedyr i sådan ca. 17,5 minut. Men der er heldigvis andet at lave - og også for de voksne, hvis man kan få rollingerne passet.

Guider
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Efteråret er smukt og efterårsferien kalder på masser af hygge, afslapning og urtete-drikning.

Indtil børnene altså proklamerer, at de »keeeeder sig«, og begynder at kravle op af væggene i den nu ret lille 3-værelses lejlighed.

Ud må man altså – men spørgsmålet er hvor?

Ibyen guider her de københavnske børnefamilier til efterårsferiens skarpeste events. Nogle mest for de små, nogle for hele familien, og enkelte, hvor de små nok lige skal passes. Det skal der jo også være plads til.

Krea-overflødighedshorn i Absalon

Det er ingen underdrivelse, når Absalon kalder sig selv for københavnernes udvidede dagligstue. Og titlen lever de op til, når de hele uge 42 inviterer til tonsvis af aktiviteter med en noget yngre målgruppe, end kulturhuset normalt forsøger at ramme (læs: Vesterbro-hipsteren). Alle hverdage er der stor set aktiviteter for børnene hele dagen, mens især mandag-onsdag byder på et tætpakket program.

Absalon inviterer bl.a. til kreativ børnedans, kreaværksted med rispapirslamper, the og tøsefortællinger, teaterhold, cirkusteaterhold, akrobatik for alle, kartoffel og æbletryk, mesterskab i stole og stopdans, kreativ børnedans, banko for børn, yoga for børn og forældre, opfind-dit-eget-spil samt bubblepainting (hvor man skaber malerier, ved at puste bobler med maling i).

De voksne kan om aftenen muntre sig med lidt croquis-tegning, aften yoga, skak og backgammon, bingo-banko eller fredags-fest.

Se hele programmet her.

Lego-amok på DAC

Jens Dresling (arkiv)
Foto: Jens Dresling (arkiv)

Den er efterhånden blevet en tradition, men det gør den jo ikke mindre dårlig: DACs (Dansk Arkitektur Center) legoleg i efterårsferien.

Her bliver DAC nemlig fyldt til randen med lego-byggeklodser, og med dem skal børnene skabe deres egen bydel. Temaet er i år nemlig ’Kids City’, så alle børn får deres egen »byggeplads« tildelt, hvor de skal skabe deres egen bydel i børnebyen i de to timer, som billetten gælder. Og sammen bygger børnene altså en vaskeægte lego-by i børnehøjde. Der er åbent hver dag i efterårsferien og billetter koster 95 kroner.

De voksne kan muntre sig med udstillingen ’Our Urban Living Room’ – og måske endda få inspiration til egen dagligstue.

Læs mere her.

Petanque på Boulebar

Boulebar har netop slået dørene op for deres nye lokaler i Nørregade, hvor du nu finder et 1450 m2 parkmiljø ala Marseille. Her er restaurant og masser af boule-baner, hvor hele familien kan dyste med stålkugler mod hinanden. Søndag er der Petite Petanque med vafler ad libitum.

Du kan spille i 90 minutter for 100 kroner pr. person, og de voksne kan sippe lidt pastis eller rødvin til. Det er jo næsten obligatorisk, når man spiller petanque, forstås.

Læs mere her.

Børneteater en masse på Amager

BORBERG THOMAS
Foto: BORBERG THOMAS

Amager Børneteater Festival finder sted i skolernes efterårsferie. Otte kulturinstitutioner har slået pjalterne sammen og byder på intet mindre end 26 forskellige teaterforestillingerne for børn og voksne. Under navnet ’Alene’ bliver en særlig teaterinstallation opført i et kæmpe dukkehus, en særlig akrobatisk udgave af Romeo & Julie bliver også vist, og åbningsforestillingen ’The Kitchen’ byder på masser af fart, humor og sømandsfortællinger.

Mange af forestillingerne er gratis, mens resten er til overskuelige priser. Gratis er også Børnekulturhus Amagers værksteder hele ugen igennem; som bl.a. billedværksted og cabaret-værksted.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Se hele programmet her.

SMK i børnehøjde

SMK har naturligvis også skræddersyet et program til børnefamilierne i efterårsferien. Den nye udstilling ’To verdener som én’ er både for børn og voksne, og her kan man dykke ned i den pakistanske kunstner Aisha Khalids hypnotiserende univers med eventyrlige figurer, tilslørede kvinder og andre verdener. Udstillingen er bl.a. skabt af forskellige mønstre, broderisting og stikkende nåle, og SMK tilbyder gratis omvisninger (hvis du har en dagsbillet) til børnene alle dage i efterårsferien.

De maleglade kan gå amok i SMKs Fællesværk på Scenen, hvor der skal males prikker, tern, cirkler og mønstre – og i Børnenes Værksted bliver der eksperimenteret med vand, farver og bevægelse og skabt malerier med pensler, vandpistoler og sæbebobler.

De voksne kan fordybe sig i udstillingen ’Flygtige øjeblikke’ med tegninger af Auguste Rodin, eller tre-i-en-udstillingen ’Migrationspolitik’ hvor flugt, grænsekrydsning og asylpolitik er temaer i tre udstillinger kurateret af CAMP (Center for Migrationspolitisk Kunst).

Læs mere her.

Alt det klassiske

BORBERG THOMAS
Foto: BORBERG THOMAS

Af de mere klassiske efterårsaktiviteter byder både Carlsberg Byen og Tivoli på obligatorisk Halloween (u-)hygge hele ugen, Tøjhusmuseet inviterer til Sørøverskole, og der er oplæsning af børnebogsklassikeren ’Da Yggenykkerne stjal Rundetårn’ fra 1968 i – ja, hvor ellers? – Rundetårn.

Du kan også gå på rov i Kongefamiliens gemmer på Amalienborg eller møde dyrepasserne i Zoologisk Have, der er 'Find Dory'-tema på Den Blå Planet, og endelig kigger de to kendte jonglører, brødrene Carling, forbi Cirkusmuseet mandag til fredag (men okay, det er godt nok i Hvidovre).

Og lidt kun for voksne

Har du mulighed for at få passet børnene i ugens løb, så gør det torsdag, fredag eller lørdag. Torsdag er der nemlig premiere på dokumentaren ’Requiem for an American Dream’ i Cinemateket, som er Noam Chomskys dokumentariske blik på det amerikanske samfund og vor tids skæbne. Kan du ikke helt huske hvem Noam Chomsky er, så er det ham Viggo Mortensen fejrer med ’Noam Chomsky Day’ i stedet for jul i filmen ’Captain Fantastic’ – eller med andre ord: dokumentaren om Noam Chomksy er helt sikkert noget for dig, hvis du føler vi er ved at blive ædt op af kapitalismen og konkurrencestaten.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Fredag er der midnatsbad på den fredede badeanstalt Sjællandsgade Bad, og det plejer altid at være et helt stort tilløbsstykke. Her kan du dase ud med sanagus og loungestemning frem til midnat i de hellige badehaller. Og endelig er der ’ The Big Lebowski drink-along’ i Husets Biograf lørdag. Den klassiske kultfilm bliver selvsagt vist, og undervejs skal ni shots white russian drikkes – for det sker nemlig ni gange i selve filmen, at Jeff Bridges drikker selvsamme drink. Billetterne er for længst udsolgt, men man man være heldig at få fat i nogle på facebookeventet.

Er humøret højt, kan du passende fortsætte festen lørdag på nogle af byens nye cocktailbarer - se guiden nedenfor.

Måske du også lige skal have rollingerne passet søndag morgen i så fald.

Læs mere:

IBYEN

Jens Hartmann Schmidt

Stor bydelsguide:  Sådan skal du bruge 10 timer i Københavns Hollywood

Casper Dalhoff

Stjernekok åbner nyt sted på Christianshavn:  Her er 5 ting, du skal spise og drikke i september

Martin Lehmann

Det bedste stambord, den klammeste kælder og den smukkeste park:   25 københavnere udpeger deres yndlingssted i byen

Tobias Nicolai/Tobias Nicolai

Ibyens store burgerguide:  Hvor spiser man Københavns bedste burger? Vi viser vej til 12 saftige bud

Ivan Boll

Henrik Palle guider:  Her finder du Københavns bedste antikvariater

Mads Elsøe (Arkiv)

Ibyens gadeguide:  Gammelt slumkvarter bobler af gode spisesteder

Martin Lehmann

Stor bydelsguide:  Sådan skal du bruge 10 timer i Københavns rå mutant-bydel på ydersiden af Nørrebro

Emma Sejersen

Velkommen til hovedstaden:   Den ultimative byguide til nye studerende i København

Erik Petersen

Hjælp, min ven skal giftes:  Den perfekte polterabend? Her er 12 anderledes ideer

Louise Herrche Serup

Mor er støjfølsom, far er nærig, og naturvin smager surt:   Her er 10 af de bedste forældrevenlige spisesteder i København

OLESEN PETER HOVE

Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Veras

Ibyen klæder dig på:  Her er de bedste loppemarkeder i København

Jacob Ehrbahn (arkivfoto)

Spis ude på budget:  Her er Københavns bedste, billige restauranter ifølge 11 kokke og madnørder

Hurra!  Hvor holder man en fremragende fødselsdag i København? Ibyen giver dig 12 stærke bud

Nanna Navntoft

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

Jens Dresling

Ibyen guider:  Der er keramik overalt. Besøg disse 5 små værksteder, hvis du vil se noget af det mest interessante

Maud Lervik

Den store karaoke-guide:  Hvad skal I synge? Og hvor? Ibyen og musikanmelderne guider

Mads Nissen

Spis billigt ude:   Her er 9 folkekøkkener i København

Louise Serup

Syv hyggelige boghandlere:  Her serverer de byens bedste læsestof til kaffen

Jens Dresling

Guide:   Her er Københavns bedste museumscafeer

Maud Lervik (arkivfoto)

Ingen gramseri. Ingen racisme. Ingen diskrimination. Er det her fremtidens natklub i København?

Peter Hove Olesen

Rundspørge:  Kvinder overvejer, om de kan forsvare sig med nøgler og paraplyer, når de færdes alene om natten

Peter Hove Olesen

13 gæster i nattelivet fortæller:  »Når folk klapper mig i røven eller hiver ned i min trøje, tænker jeg nærmest ikke over det, fordi det sker så ofte«

Philip Davali/Philip Davali

Send os dit tip:  Hvordan skaber vi et tryggere natteliv?

Peter Hove Olesen

Guide:  Her er 3 københavnske klubber med safer space-politik

Peter Hove Olesen

Natklub-ejer:  »Det største problem, vi har, er at mænd ikke kan opføre sig ordentligt, er for fulde eller for nærgående«

Peter Hove Olesen

Mød Club Mafia:  20 unge patruljerer byens natklubber. De er færdige med diskrimination, sexisme og racisme

Olivia Loftlund

38 organisationer tager afstand fra Distortion-leders status­opdatering:  Vi føler os ikke trygge til jeres gadefest

Joachim Adrian

Distortion-leder undskylder:  Jeg forsøgte at være sjov, og det gik helt galt