Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Proviant Café
Foto: Proviant Café

Børnevenlig. Kakaoen på Proviant er blot varmet Mathilde kakaomælk - til gengæld er den toppet med masser af mini-skumfiduser og Valrhona-kakaopulver.

Guider
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kalorie-alert: Grå efterårsferie kalder på skumfidus-kakao

Guide: Når maven skvulper af varm kakao og skumfiduser kan efteråret bare komme an.

Guider
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hvis du som denne skribent gerne tager en 1-5 søde ekstra kilo på om vinteren – af rent praktiske årsager selvfølgelig, for så fryser du ikke så meget – så skal du bestemt læse denne guide.

Er du typen, der gerne vil holde den ”slanke linje”, så skal du nok stoppe her. For denne guide indeholder ord som flødeskum, chokoladeknapper, skumfiduser, kakaopulver, sødmælk, chokoladesovs og den allerværste – sukker.

Er du stadig ikke skræmt væk, så læs med. Og forbered dig på at lysten til et krus dampende, fed og fyldig varm chokolade med bløde skumfiduser helt sikkert overmander dig undervejs.

Og det er sådan, det skal være. Det er jo efterår.

Hindbær og chokoladesovs

Kalaset i indre by er et sandt varm-kakao-mekka – for de byder på hele fem forskellige slags varm kakao. Selve kakaoen bliver lavet på økologisk chokoladepulver af rørsukker og 42% kakao fra Berlin og sødmælk. Deluxe-versionen er den med mini-skumfiduser, flødeskum, chokoladesovs og hindbær-topping – og den koster dig 45 kroner. Herudover kan du få en mintkakao med after eight, en chilikakao, en vegansk varm kakao samt en helt klassisk udgave til 35-40 kroner.

Saml-selv økologi

Den lille vintage-café/viktualieforretning Gedigen kaffe og sager på Østerbro-delen af Jagtvej serverer en varm kakao lavet på økologisk, fairtrade kakaopulver. Kakaoen bliver blandet op i lige præcis den mælk, du ønsker (fx soyamælk, laktosefri eller sødmælk) – og skumfiduserne vælger du også selv. Der er både store og små. Hele pivtøjet kan også toppes med flødeskum, hvis du er til det. Kakaoen koster dig 35 kroner, og for en ekstra 5’er, kan den piftes op med et espressoshot.

Luksus med blåbær

Von Fressen på Vesterbrogade er kendt for deres hjemmelavede mad og drikkevarer, og deres kakao-de-luxe er ingen undtagelse. Den bliver lavet på en mørk, rå bitter kakaopulver og tilsat en smule sukker. Mælken vælger man selv, men sødmælk er selvfølgelig anbefalet. Kakaoen toppes med små mini-skumfiduser, flødeskum og hjemmelavet blåbærkompot for en smule syre. Kaffen, kakaoen og mælken er økologisk, og hele molevitten koster dig 40 kroner.

Smeltede chokoladeknapper

På Café Sirius på Rentemestervej kan du vælge mellem fire slags varm kakao. Den med skumfiduser er lavet på chokoladeknapper, der er overtrukket med mørk chokolade og smeltet i en espressosteamer sammen med sødmælk (eller den mælk, man foretrækker). Den koster dig 38 kroner og er toppet med flødeskum, mini-skumfiduser, chokoladesovs - eller alle tre ting. Du kan også få en latte med chokoladesirup og flødeskum, en after-eight kakao med myntesirup eller en mokkalatte.

Ægte kakao og krymmel

På Maude’s på Gammel Kongevej kan du få varm chokolade i både voksen og børnestørrelse. Kakaoen bliver leveret fra Social Foodies, som er af høj kvalitet og støttet af sociale projekter, og blendet består af 95% kakaomasse og er 88% økologisk. Det bliver blandet op i steamet sødmælk, og toppet med flødeskum, kakaodrys og selvfølgelig skumfiduser. Voksenstørrelsen koster dig 45 kroner, mens børnestørrelsen til 39 kroner også bliver garneret med godt med krymmel.

Virkelig børnevenlig

Bopa plads på Østerbro er hjemsted for mange børnefamilier, og det ved caféen Proviant, der ligger ved selvsamme plads, godt. Derfor består deres varme kakao simpelthen bare af opvarmet klassisk Mathilde kakaomælk, som er sød og særdeles børnevenlig. Kakaoen bliver toppet med hjemmelavet økologisk flødeskum og drysset med mikroskumfiduser – og lidt Valrhona kakaopulver for at give det hele en smule syre. Den laves både to-go og to-stay, og koster dig 33 kroner.

Læs mere:

Annonce

IBYEN

Jens Hartmann Schmidt

Stor bydelsguide:  Sådan skal du bruge 10 timer i Københavns Hollywood

Casper Dalhoff

Stjernekok åbner nyt sted på Christianshavn:  Her er 5 ting, du skal spise og drikke i september

Martin Lehmann

Det bedste stambord, den klammeste kælder og den smukkeste park:   25 københavnere udpeger deres yndlingssted i byen

Tobias Nicolai/Tobias Nicolai

Ibyens store burgerguide:  Hvor spiser man Københavns bedste burger? Vi viser vej til 12 saftige bud

Ivan Boll

Henrik Palle guider:  Her finder du Københavns bedste antikvariater

Mads Elsøe (Arkiv)

Ibyens gadeguide:  Gammelt slumkvarter bobler af gode spisesteder

Martin Lehmann

Stor bydelsguide:  Sådan skal du bruge 10 timer i Københavns rå mutant-bydel på ydersiden af Nørrebro

Emma Sejersen

Velkommen til hovedstaden:   Den ultimative byguide til nye studerende i København

Erik Petersen

Hjælp, min ven skal giftes:  Den perfekte polterabend? Her er 12 anderledes ideer

Louise Herrche Serup

Mor er støjfølsom, far er nærig, og naturvin smager surt:   Her er 10 af de bedste forældrevenlige spisesteder i København

OLESEN PETER HOVE

Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Veras

Ibyen klæder dig på:  Her er de bedste loppemarkeder i København

Jacob Ehrbahn (arkivfoto)

Spis ude på budget:  Her er Københavns bedste, billige restauranter ifølge 11 kokke og madnørder

Hurra!  Hvor holder man en fremragende fødselsdag i København? Ibyen giver dig 12 stærke bud

Nanna Navntoft

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

Jens Dresling

Ibyen guider:  Der er keramik overalt. Besøg disse 5 små værksteder, hvis du vil se noget af det mest interessante

Maud Lervik

Den store karaoke-guide:  Hvad skal I synge? Og hvor? Ibyen og musikanmelderne guider

Mads Nissen

Spis billigt ude:   Her er 9 folkekøkkener i København

Louise Serup

Syv hyggelige boghandlere:  Her serverer de byens bedste læsestof til kaffen

Jens Dresling

Guide:   Her er Københavns bedste museumscafeer

Maud Lervik (arkivfoto)

Ingen gramseri. Ingen racisme. Ingen diskrimination. Er det her fremtidens natklub i København?

Peter Hove Olesen

Rundspørge:  Kvinder overvejer, om de kan forsvare sig med nøgler og paraplyer, når de færdes alene om natten

Peter Hove Olesen

13 gæster i nattelivet fortæller:  »Når folk klapper mig i røven eller hiver ned i min trøje, tænker jeg nærmest ikke over det, fordi det sker så ofte«

Philip Davali/Philip Davali

Send os dit tip:  Hvordan skaber vi et tryggere natteliv?

Peter Hove Olesen

Guide:  Her er 3 københavnske klubber med safer space-politik

Peter Hove Olesen

Natklub-ejer:  »Det største problem, vi har, er at mænd ikke kan opføre sig ordentligt, er for fulde eller for nærgående«

Peter Hove Olesen

Mød Club Mafia:  20 unge patruljerer byens natklubber. De er færdige med diskrimination, sexisme og racisme

Olivia Loftlund

38 organisationer tager afstand fra Distortion-leders status­opdatering:  Vi føler os ikke trygge til jeres gadefest

Joachim Adrian

Distortion-leder undskylder:  Jeg forsøgte at være sjov, og det gik helt galt

Anmeldelser