Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Klassisk. De danske smørrebrødsrestauranter serverer alt fra klassiske kartoffelmadder til mere opfindsomme opdateringer af højt belagt smørrebrød.
Foto: Finn Frandsen (arkiv)

Klassisk. De danske smørrebrødsrestauranter serverer alt fra klassiske kartoffelmadder til mere opfindsomme opdateringer af højt belagt smørrebrød.

Guider
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Guide: Seks skønne smørrebrødsrestauranter i København

Det klassiske smørrebrød er særdeles populært på den københavnske restaurantsscene. Men hvor får man det bedste højt belagte smørrebrød?

Guider
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Inden det nynordiske køkken fik stjernestatus i verdensgastronomien, var dansk gastronomis eneste verdenskendte unikum den højt belagte herlighed, smørrebrødet.

Byen bugner af restauranter, der hver især giver deres bedste bud på den traditionelle danske spise, og det er da også en både smagsmæssig og æstetisk smuk og særlig oplevelse at få serveret sådan et stykke højt belagt smørrebrød.

Der er i hvertfald langt fra madpakkens kedelige leverpostejsmad og kantinens 'smørrebrødsbord' til de luksuriøse varianter, som de dyrker i de københavnske smørrebrødskøkkener. Og som en ekstra frokostbonus er det jo tilladt at give smørrebrødet selskab af snaps.

Vi har her samlet de bedst anmeldte københavnske smørrebrødsrestauranter i København.

Restaurant Schønnemann

På Restaurant Schønnemann har man kunne spise traditionel dansk frokost siden 1877. I den høje kælder på Hauser Plads 16 har man beholdt den gamle stil med sand på gulvet, og stedet har en nostalgisk, autentisk atmosfære med mørkt træværk, hvide duge og petroleumslamper.

Det store menukort byder blandt andet på Jørgen Leths syltede sild med urter, fire forskellige slags kartoffelmader og Madam Schønnemanns dijon-smurte rugbrød belagt med kogt sprængt kalvetunge og hønsesalat.

»Schønnemann er klassisk i tilsnittet og kompromisløst i afviklingen«, skrev vores anmelder og gav restauranten hele fem hjerter.

LÆS ANMELDELSEN

Hos Schønnemann koster et stykke smørrebrød ml. 75-168 kroner. Man kan også få tre slags sild til 168 kroner eller den helt store klassiske frokost-anretning til 358 kroner pr. person. Dertil har Schønnemann et omfattende snapsekort - og de er efter sigende ikke nærige med udskænkningen.

Restaurant Schønnemann. Hauser Plads 16, Kbh K.

Foto: FOLKVER PER

Aamanns

Æren for fornyelsen af den danske smørrebrødstradition kan i høj grad tilskrives kokken Adam Aamann, som i 2006 åbnede en beskeden smørrebrødsforretning på Indre Østerbro. Siden da har Aamaann udvidet med restauranten "Aamanns Etablissement", som foruden smørrebrød også serverer aftenretter.

Lokalerne i smørrebrødsforretningen er enkelt indrettet, og man kan sidde ved fællesbordene eller tage maden med hjem. I den store køledisk med udkik til køkkenet finder man smørrebrød, der er lavet helt fra bunden - også det økologiske surdrejsbrød er hjemmebagt og uden unødige tilsætningsstoffer.

LÆS ANMELDELSEN

Politikens anmelder gav smørrebrødsforretningen 4 hjerter og skrev: »Forvent ikke trestjernet service og hvide duge på Aamanns. Det er i høj grad også en takeawayforretning med trafik ind og ud ad døren og en travl værtinde bag disken. Men kvaliteten i råvarer og det gedigne, personlige håndværk er ikke til at komme uden om«.

Aamanns smørrebrødsmenu skifter hver anden måned, men man kan få tre af favoritterne: sild, hønsesalat og oksetatar for 170 kroner. Ellers koster et enkelt stykke smørrebrød cirka 60 kroner. Dertil kan man købe hjemmelavede produkter med hjem - f.eks. øllebrød eller en leverpostej, som man ifølge vores anmelder »rent faktisk husker – og dem er der ikke så mange af«.

Aamanns Deli & Take Away. Øster Farimagsgade 10, Kbh Ø.

Foto: PETER HOVE OLESEN

Øl og Brød (by Mikkeller)

I 2014 åbnede bryggeriet Mikkeller en smørrebrødsrestaurant lige ved siden af deres oprindelige ølbar på Vesterbro. Her forstår man at skabe en smuk symbiose mellem smørrebrød og specialøl.

»Øllen er verdensklasse, og man kan uden tøven spise brød til på Mikkellers ambitiøse smørrebrødsrestaurant«, skrev vores anmelder og gav fire hjerter.

LÆS ANMELDELSEN

Mikkellers smørrebrød består i nynordisk stil af gode lokale og sæsonbetonede råvarer, og kan nydes i restauranten eller tages med hjem - med eller uden øl. Et stykke smørrebrød koster mellem 90-140 kroner (som take-away 75 kroner pr. stk), men man kan også købe en menu med Mikkellers 5 favoritter i mindre udgaver til 300 kroner.

Hvis man foretrækker snaps fremfor øl til sit smørrebrød, har Mikkeller et overrumplende udvalg, der kan få enhver snapseskeptiker overbevist. Vores anmelder prøvede en hjemmebrygget version med citron og enebær: »Den duftede af Limoncello og smagte af citrus og parfumeret pinje – det her var virkelig langt fra klam kommensnaps«.

Øl og Brød (by Mikkeller).Viktoriagade 6, Kbh V.

Palægade

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Tidligere på året slog holdet bag Formel B dørene op for en ny restaurant i Indre By.

På Restaurant Palægade serverer de både smørrebrød til frokost og det klassiske danske køkken til aften i et designet lækkert lokale. Vores anmelder giver stedet »fem store, stensikre hjerter« og afslutter sin anmeldelse med kommentaren: »Palægade er måske det bedste sted at spise smørrebrød i Danmark«.

LÆS ANMELDELSEN

Et stykke smørrebrød koster mellem 95-160 kroner, og hele bordet kan købe det store frokostbord til 425 kroner pr. person. Derudover har Palægade et stort og velsorteret snapsekort.

Restaurant Palægade. Palægade 8, Kbh K.

Foto: Anders Rye Skjoldjensen

Møller Snaps & Smørrebrød

Hos Møller Snaps & Smørrebrød serveres der moderne fortolkninger af smørrebrød, som kokkene selv kommer ned til gæsterne for at præsentere.

Vores anmelder giver restauranten fem hjerter og fremhæver de »idérige og smagfulde opdateringer, kokkenes tekniske håndelag og det ambitiøse snapsotek« og kårer Møller Snaps & Smørrebrød som vinderen i en battle mod smørrebrødsveteranen Told & Snaps, der ligger lige på den anden side af Tolbodgade (og som i øvrigt høstede fire flotte hjerter i anmeldelsen).

LÆS ANMELDELSEN

Et stykke smørrebrød fås til mellem 98-118 kroner.

Møller Snaps & Smørrebrød.Tolbodgade 5, Kbh K

Cafe Gl. Torv

Cafe Gl. Torv har serveret smørrebrød i mere end 100 år – og var desuden den første beværtning i København, hvor også damer havde adgang.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Her kan kan du få klassisk smørrebrød med håndpillede rejer og hjemmelavet remoulade. »Cafe Gl. Torv pimper ikke håndmadderne op med nye påfund, men til gengæld overtrumfer den ældgamle klassiker alle byens højt belagte nybrud på smagen«, skriver Politikens anmelder, der giver stedet fem hjerter og kategoriserer restauranten som en af byen bedste smørrebrødsrestauranter.

LÆS ANMELDELSEN:

Et stykke smørrebrød koster mellem 78-165 kroner, og man kan få to forskellige frokostanretninger til hhv. 259,- eller 395 kroner. Stedet har selvfølgelig også både øl og snaps på kortet.

Cafe Gl. Torv. Gammeltorv 20, Kbh K

Læs mere:

IBYEN

Ibyen guider:  Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Ibyen guider:  Hvor skal man spise is i København denne sommer? Her er 13 virkelig gode bud

Caféen Snacks & Blues på Guldbergsgade på Nørrebro i København.

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

Herman H.J. Lynges antikvariat på Silkegade i indre København er Skandinaviens ældste antikvariat.

Henrik Palle guider:  Her finder du Københavns bedste antikvariater

Ibyen klæder dig på:  Her er de bedste loppemarkeder i København


    Anmeldelser af forskellige madboder på Københavns nye madmarked Reffen på Refshaleøen. 

Få overblik:  Her er oversigten over alle Københavns madmarkeder

»Må man ta' hunden med sig ind i himlen...?«. Ibyen guider til byens bedste karaokedestinationer.

Den store karaoke-guide:  Hvad skal I synge? Og hvor? Ibyen og musikanmelderne guider

Der er masser af folkekøkkener i København. Vi guider til 9 af dem.

Spis billigt ude:   Her er 9 folkekøkkener i København

På Darcy's Kaffe i Blågårdsgade på Nørrebro er både kaffen og læsestoffet værd at komme efter.

Syv hyggelige boghandlere:  Her serverer de byens bedste læsestof til kaffen

På Restaurant Trio i Axel Towers er udsigten god, selv når man sidder på tønden.

Guide til Københavns tag­restauranter:  Her kan du spise, drikke og ... ja, tisse med en udsigt

Kafeteria på Statens Museum for Kunst
er bare én af byens nye forbedrede museumscafeer.

Guide:   Her er Københavns bedste museumscafeer