Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

Hot. Så længe der er gløgg i gryden, er det gratis at smage med, når Torvehallerne holder uofficielt DM i gløgg søndag.
Foto: Magnus Holm (arkiv)

Hot. Så længe der er gløgg i gryden, er det gratis at smage med, når Torvehallerne holder uofficielt DM i gløgg søndag.

Guider

Weekendguide: Tag en tur til det ydre rum og smag verdensmad på nyt madmarked

I weekenden har du mulighed for at se kortfilm, spille bingo og tage til diskofest på rulleskøjter.

Guider

Torsdag

Det er mørkt. Det er koldt. Og derfor perfekt til en aften med film i lune omgivelser. Klub Kurz inviterer til kortfilmaften i Analog Bar klokken 20. Her vises ’Mukwano’, der handler om en lesbisk asylansøgers jagt på en forsvunden kæreste, ’Vore fædres sønner’, der skildrer kultursammenstød mellem generationer, samt ’Zombiehagen’, som foregår i København efter en apokalyptisk epidemi.

Samme aften får du også mulighed for at finde ud af, hvordan det er muligt at tilgå flygtningekrisen på en kreativ måde, når fire tegnere og tre flygtninge gæster Københavns Hovedbibliotek. Her vil kunstnerne inddrage publikum i en diskussion om ideologier og stereotyper, mens flygtningene vil fortælle om, hvordan det er at være dem, der bliver talt om og brugt som objekter i diskussioner om flygtningekrisen.

Torsdag byder også på bingo-banko i den højloftede ekskirke Absalon. Her kan en plade købes for 10 kroner stykket, og i baren vil det både være muligt at købe snacks og drikkelse.

Klub Kurz: Kortfilmsaften. 17. nov. Analog Bar, Kbh. K. www.klubkurz.dk

Picture Politics. 17. nov. Københavns Hovedbibliotek, Kbh K. www.bibliotek.kk.dk

Bingo-banko. 17. nov. Absalon, Kbh. V. www.facebook.com/absaloncph

Fredag

På Skoda-grunden ved Nørrebro Station åbner et nyt madmarked. Navnet er Verdenshjørnet, og her kan man syv dage om ugen spise eller hente mad ved otte foodtrucks som thailandske Bangkok Street Kitchen, kantonesiske Chopstixcph, afghanske Ariana og nordafrikansk mad fra Morroco. Erfarne LêLê disker op med vietnamesiske happere, El Jefe byder på masser af kulørte godbidder fra det latinamerikanske køkken og amerikansk barbeque fra The Hound. Drikkevarer kan man hente i Tipi Bar eller den økologiske Container Bar.

På åbningsdagen er der ud over madsalg også musik og gratis øl til de 500 første gæster.

Du kan også vælge at tage med på en tur ud i det uendelige univers. Arrangørgruppen Kulturtårnet har inviteret den biografaktuelle amatørastronaut Raket-Madsen til at fortælle om sin drøm om at sende sig selv ud i det ydre rum i en hjemmebygget rumraket. Bagefter vises dokumentarfilmen ’African Space Odyssey’, og til slut runder musikformidler Anders Bech aftenen af med sit bud på, hvordan det lyder i det ydre rum.

Verdenshjørnet – Grand Opening. 18. nov. Lygten 1, Kbh. NV. www.facebook.com/verdenshjoernet

Filmvisning, foredrag og musik. 18. nov. Skabelonloftet, Kbh. K. www.facebook.com/kulturtaarnet

Lørdag

Er du interesseret i at se, hvordan det ser ud, når knuste hjerter donerer deres ejendele? Så byder Museum of Broken Relationships indenfor til udstillingen om romantiske brud i Rundetårn. Du kan også donere dine egne genstande fra forliste forhold til udstillingen.

Er du til hjertebanken på en anden måde, inviterer Christiania og Pirat Havnen til rulleskøjtedisko med temaet ’på hjul i regnskoven’ i Den Grå Hal. Fra klokken 15 til 19 får børnene lov til udfolde sig, og bagefter er det de voksnes tur til at få pulsen op på den junglepyntede bane. Overskuddet af entreen (50 kr. for børn, 80 for voksne) går til skipper Lars og hans miljøskib Selma. Hvis man bliver sulten af skøjteriet, er der vegetarfolkekøkken for en 20’er. Udstyr kan lejes, og der er i øvrigt belønning til flotteste junglekostume. Wroar!

Du kan også vælge at tilbringe din aften i poesiens verden. På kaffe- og ølbaren Fovl i Nordvest kan du høre forfatterne Caspar Eric, Hanne Højgaard Viemose og Mads Mygind læse op af deres digte. Ordene kan skylles ned med en øl, et glas vin eller en drink.

Museum of Broken Relationships. 19. nov. til 22 jan. Rundetårn, Kbh. K. www.rundetaarn.dk

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Roller Disco. 19. nov. Den Grå Hal, Christiania, Kbh. K. www.dengraahal.dk

Poesi & Øl. 19. nov. Fovl, Kbh. NV. www.facebook.com/fovl.nv

Søndag

På søndag har du mulighed for at byde julen velkommen med gløggsmagning. Torvehallerne inviterer til det uofficielle DM i gløgg, hvor Danmarks bedste gløgg vil blive kåret.

Her vil passionerede gløggologer og amatører stå bag gløgg-gryderne og brygge sæsonens sød-stærke sjælevarmer. Mens gløggen bliver smagt og bedømt, fyrer Københavns Post Orkester op for julestemningen med sprøde toner.

DM i Gløgg. 20. nov. Torvehallerne, Kbh. K. www.torvehallernekbh.dk

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce