0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

21.809 stemmer har talt

IBYENs læsere har kastet mange roser efter de nominerede til IBYEN-prisen 2010.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Fest. I aften kåres Årets Københavner ved en lille sammenkomst i Vegas Nina Bang-sal. Klokken 23 åbner Vega festen med dj's Sister Ray og A Boy Named Sue. Alle er velkomne.

iBYEN Prisen
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
iBYEN Prisen
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Årets Københavner lukker og slukker IBYEN-Prisen. Otte kategorier. 40 nominerede. 21.809 stemmer.

Så kort kan IBYEN-Prisen 2010 heldigvis ikke opsummeres. For bag tallene gemmer sig en lang række mennesker, der alle har deres egen gode historie at fortælle. Hver især har de med en kæmpe arbejdsindsats været med til at præge København til det bedre.

Det er den indsats, IBYEN-Prisen, ved hjælp af stemmerne fra IBYENs læsere, er sat i verden for at hædre. I aften kåres Årets Københavner ved en lille sammenkomst i Vegas Nina Bang-sal. 25 IBYEN-læsere har hver vundet to billetter til receptionen, der begynder klokken 20.30.

Klokken 23 åbner Vega festen med dj’s Sister Ray og A Boy Named Sue. Alle er velkomne. Gratis adgang til klokken 01. Derefter 60 kroner.

Herunder kan du se nogle af de begrundelser, som IBYENs læsere er kommet med i forbindelse med afstemningerne.

Årets Bar
Cecilie Gleberg, Kbh.
»Der er simpelthen så mange "uprætentiøse" steder på Vesterbro som er skideprætentiøse alligevel. Ritz er et af de få steder som faktisk har ramt den rigtig trashy stil og gjort det skønt – hvor folk træder hinanden over tæerne, og der er en bartender, der ligner Burt Reynolds, og hvor jeg engang snavede med en håndværker, som gemte mit nr. under ’pige fra Ritz’«.

Årets Begivenhed
Carl Søgård, Snedsted
»Tilstedeværelsen af Greenpeace på Christiansborg var simpelthen et scoop! Klimakonferencen blev paradoksalt nok reddet ved denne aktion. Alt var kalkuleret, selvfølgelig skulle aktivisterne anholdes – budskabet skulle jo i medierne. Og mon ikke!! Tak Greenpeace!!«.

Årets Plan
Andreas Geertsen, Kbh. Ø.
»Metroringen er årets, årtiets og århundredets københavnerplan. En pulserende hovedstad med respekt for sig selv er nødt til at have en metro, som kan fragte folk rundt i byen – og ikke blot ind og ud af den. Nu mangler vi bare en plan, der kan lære passagererne ikke at møve sig ind, før alle er kommet ud. Og holde til højre på rulletrappen, når man står stille. Det må blive til næste år«.

Årets Cafe
Nadia Høyer, Vanløse
»nom nom nom... café N = super veganer mad, som vi skal have MERE af i DK!«

Årets Idé
Jeanette Jensen, Kbh. Ø
»Bordtennisbordene er et supergodt og helt anderledes initiativ. Vi er sikkert det eneste land i Europa, der har sådan nogle. Og da vi er de stolte landsmænd, som har Michael Maze om bord, er det en sund måde at lokke alle til at dyrke lidt mere motion – det er sjov med skjult motion«.

Christian Andreasen, Vrå
»S-tog og Metro hele natten. Fordi man møder så mange sjove mennesker i S-toget om natten!«.

Årets Spisested
Sam Salehi, Hvidovre
»Taget i betragtning, at jeg hader fisk, så må jeg give Fiskebaren en hånd. Baren har formået at gøre smagen af fisk ny og spændende! Nu mangler vi bare fish & chips ;)«.

Camilla Stæhr, Vanløse
»Pøller og mos af den bedste kvalitet, I folkens nogensinde har set, Ja hvem skulle tro at vi i København, har lidt sådan et savn!!!«.

Årets Håb
Dorthe Corfitzen, Kbh. V.
»Mange gode kandidater, som kunne få min stemme, men: Projekt Udenfor. Fordi projektet holder liv i den del i byens sjæl, som handler om medmenneskelighed og møde på tværs af kultur og status på en ligeværdig måde. Og på den måde er i smuk opposition til egoistiske tendenser i tidsånden, anno 2010«.

Årets Københavner
Milla J. Nordlund, Kbh. N.
»Master Fatman er en af de mest positive mennesker, og man bliver glad af at se og høre på ham. Alle ved, at livet ikke er en dans på roser, men med et positivt sind kommer man langt. Han repræsenterer KBH godt, fordi han gør en forskel for alle lag i samfundet og fremstår som folkelig og kærlighedsfuld over for alle. Det er det, KBH er og skal være – uanset hvem man er og hvor man kommer fra«.
N. Joelsen, Kbh. N.

»Rigtig mange kvinder har brug for en ’Christian’. København er så heldig at have én :)«.

Helle Larsen, Kbh. K.
»Min stemme går så klart til Per Ramsdal – et finere eksempel på ægte barmhjertighed skal man lede længe efter. I denne fremmedfjendske stemning, som den danske befolkning omgiver vores gæster med, blev jeg for en kort stund igen stolt af at være dansker. Et stort tak til Per Ramsdal og er klar stemme fra mig!!!«.