SIDSTE ÅRS VINDER: Allan Rech er den menneskelige faktor i Cafe N på Blågårdsgade.  Foto: Finn Frandsen

SIDSTE ÅRS VINDER: Allan Rech er den menneskelige faktor i Cafe N på Blågårdsgade. Foto: Finn Frandsen

iBYEN Prisen

Årets café

Vi har nomineret. Du kan stemme. Vinderen kåres 25. februar.

iBYEN Prisen

NIKOLAOS STRANGAS - CONDITORI & CAKEAWAY Juryens begrundelse: Det er modigt at prøve noget nyt. Nikolaos Strangas og hans kone Lotte får store point for at genopfinde det ellers uddøende konditori. I tilgift er alt hjemmelavet og af absolut højeste og eksklusive kvalitet.

KIND OF BLUE
Juryens begrundelse: Caféens navn er i sig selv sjældent jazzet. Og resten af caféens stemning lever heldigvis fint op til Miles Davis-titlen. Nørrebro har fået et karismatisk sted til den voksne cafégæst, der sætter pris på musik, interiør og en god kop kolbekaffe.

ANMELDELSE

MUSIKSMAG
Juryens begrundelse: Lambrusco, vinyl og kaffe til 15 kroner. Musiksmag formår at forene hjemlig atmosfære med en punket skarphed. En kombination som gør at man faktisk kan tage Jægersborggades prædikat som "lille Berlin" alvorligt.

ANMELDELSE

ESTATE COFFEE
Juryens begrundelse: Kaffen er altid pokkers god hos Estate. Her kæler baristaerne for bønner og brygning, mens de gerne deler deres indgående viden om sorter og ristninger. Der er service og kreative indslag, som når der serveres kolde espressoshots på hede sommerdage.

GUIDE

'STEDET' ALIAS DEN NAVNLØSE PÅ ENGHAVE PLADS

Juryens begrundelse: På den lille, småhemmelige kaffebar, hvor malingen skaller på bordene og skumgummien hist og her anes gennem sprækkerne i betrækket på stolene, er der ikke så mange regler. Drik en kaffe, smid benene op, gør, hvad du vil. Man kommer hurtigt på fornavn med bartenderne, og stemningen er så afslappet og rendyrket lokal, at det føles som at besøge en gammel ven.

ANMELDELSE

LÆS OGSÅ PORTRÆT AF SIDSTE ÅRS VINDER

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

IBYEN