Kilde: Politiken / Aske Salling og Liva Helvig Manghezi

iBYEN Prisen

Stort tillykke: Her er alle vinderne af Ibyen-prisen 2017

Læserne har stemt, det hele er talt op. Her er årets bar, restaurant, københavner, sted i byen, café og musiknavn.

iBYEN Prisen

Årets bar: Whammy Bar

En dosis af pladeselskabet Crunchy Frog, en sjat af spillestedet Rust, en lorteø under opblomstring og godt med store fadøl er hovedingredienserne i opskriften på Whammy Bar.

Den nyistandsatte bodega i Østrigsgade på Amager har eksisteret i under et år, men det har ikke forhindret den i at tage Ibyen-læserne med storm. Whammy Bar serverer sjusser, shots og fadøl i en uhøjtidelig, lokal atmosfære – og så har de jukeboks!

Årets restaurant: Chicks by Chicks

To kyllingebegejstrede damer har pustet tiltrængt nyt liv i Vesterbro Torv siden april sidste år, og det har de gjort med stil. Chicks by Chicks’ fik 6 hjerter i Ibyen for præcis et år siden, og nu er spisestedet, som vores anmelder med rette kaldte »et ret usædvanligt fastfoodsted«, blevet kåret af læserne som årets restaurant. Her går skysovs og cremant hånd i hånd, og så smager det virkelig godt.

Årets københavner: Morten Kabell

Københavns teknik - og miljøborgmester var oppe imod fire stærke konkurrenter: arkitekt Lene Tranberg, der har givet byen Tietgen Kollegium, Skuespilhuset langs havnefronten og ikke mindst Axel Towers, Trailer Park-bagkvinde Carla Kamilla Hjort, der snart har premiere på festivalen Made in Space, filminstruktør Fenar Ahmed, som gav en nervepirrende fremstilling af København i sin film ’Underverden’, samt Mikael Colville-Andersen, der som ’urban mobilitetsekspert’ og bullshit-detektor sætter fingrene på tåbelige satsninger i byrummet.

Alligevel er det Morten Kabell, der står tilbage som læsernes favorit og sejrherre. Politikeren gik i sin tid til valg på slogannet ’Bilerne bagerst’ og har siden markeret sig som en cyklismens fortaler og arbejdet for at forbedre byens rum til glæde for indbyggere og gæster. Sådan bliver man Årets københavner.

Foto: Lars Krabbe.

Årets sted i byen: Palads

Rør blot ikke ved vor gamle Palads! Vi elsker, at København udvikler sig, forbedrer sig og bliver en bedre by at bo i. Men der er grænser.

Når DSB Ejendomme og en driftig entreprenør fremlægger planer om at rive byens pink Palads ned for i stedet at opføre højhuse og en ny biograf, så er den nået. Og folkelig protest brød straks løs, og en menneskering blev sluttet om kunstneren Poul Gernes’ pastelværk. Palads er bifture, popcorn, sodavand, spas og ballade og et pangfarvet break fra Københavns grå, sorte og kedelige facader. Som Ibyens klummeskribent skrev i sin hyldest til biografbygningen:

»Du er ikke kun intellekt og ikke bare pop. Du har måske de bredeste hofter i København. Du er altomfavnende. Du er folkelig. Du er fucking bevaringsværdig. Al kærlighed herfra«.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Palads bør bestå. Og er stemt til tops som Årets sted 2017.

Årets café: Fovl

Sig navnet Fovl med å-lyd og w, som var du i Jylland. Cafeen på Sneppevej i Fuglekvarteret er nemlig både helt jordnært hyggelig og absolut flyvefærdig.

Her får man flink smalltalk kombineret med smagsmæssige luftture i form af udsøgt kaffe, mikrobryg og kvalitetsvin samt hjemmelavede hindbærsnitter og smørstegte toasts. Samtidig fungerer stedet som Nordvests uofficielle kulturhus med dj-aftener, poesioplæsning, fællesspisning, intimkoncerter og pinballturneringer. Det er så godt, at det næsten er til at blive helt pip. Fovl er årets café i København.

Årets musiknavn: Saveus

Ti år er gået, siden Martin fra Ørum lagde hele andedammen for sine fødder som den første vinder af dansk ’X Factor’. Men siden da har han – heldigvis – erstattet talentprogrammets navnkundige ’fantastiske rejse’ med en noget mere eventyrlysten tour de force som en fri fugl ud i verdensrummet som soloartist.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Det gør han under navnet Saveus, og det gør han godt. Det er de færreste, der har spillet i Store Vega flere gange uden at have udgivet et fuldlængdealbum endnu, men det har Saveus. Og ambitionsniveauet er højt. »Jeg laver jo ikke det her for sjov«, som han sagde til Ibyen i april.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce