0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
KATINKA HUSTAD
Foto: KATINKA HUSTAD

VINDER. Strøm modtager prisen for årets oplevelse af Politikens Henrik Vesterberg.

Stem
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Se video: Årets oplevelse var bedst med STRØM

Urban elektronisk festival vinder iBYEN-prisen 2014 for årets oplevelse.

Stem
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Gennem det seneste årti har festivalen STRØM ganske langsomt udviklet sig fra at være en lokal Vesterbrofestival, til et vidtfavnende monster af en multimedia-event, der bruger hele byen som legeplads.

Vel at mærke - måske er det mest bemærkelsesværdige ved hele foretagendet - uden at give køb på sin status som veloplagt eksperimenterende legeplads for elektronisk funderede excentrikere.

»Vi kunne med fornøjelse have delt prisen med FROST-festival, det var fandeme også en god oplevelse«, siger festival-leder Frederik Birket-Smith til IBYENS prisoverrækkelses delegation, som tirsdag opsøgte STRØM på kunstnerfestivalens hjemmebane oppe på fjerdesalen i en tung bygning, der ligger i tilknytning til Enghavevejs gamle sporvognsremisser. Det store anlæg på hjørnet af Enghavevej og Vigerslev Allé huser nu et utal af små og store kulturforetagender under navnet Københavns Projekthus.

Men når høflighedsfraserne overfor de øvrige nominerede er overstået og behørigt afleveret, er det på den anden side heller ikke vanskeligt, at få Frederik og de seks øvrige tilstedeværende på det lille festivalsekretariat til at medgive IBYENS læsere, at STRØM i år fortjener hæderen fuldt ud.

Tilstede ved den lille trofæoverrækkelse var også musiker Mike Sheridan og hans makker, lysdesigner Jakob Kvist, der sammen stod bag en af STRØM 2013’s mest spektakulære begivenheder: åbningseventen hvor Tietgenkollegiet i Ørestad blev indhyllet i 3D-lyd, lys og blinkende lygter.

»Jeg synes især STRØM skiller sig ud fra mange andre festivaler og begivenheder for elektronisk musik, ved at de steder og den arkitektur koncerterne foregår i bliver tænkt med helt fra begyndelsen. På den måde er der vitterlig tale om en urban musikfestival i byen«, mener Mike Sheridan.

Netop Sheridan og Kvist er i et samarbejde med festivalen, som de kalder Strøm & Monstrum, i gang med at forberede en ny industrial-musik oplevelse: på H.C. Ørsted-værket vækker de en af verdens største dieselmotorer i værket DieselHouse til live. Det kommer til at foregå 31. maj.

Med hensyn til årets STRØM-program er enhver detalje helt tys-tys en god måneds tid endnu, skulle vi hilse og sige.

Dog er det ikke nogen hemmelighed, at STRØM 2014 kommer til at foregå fra 11.-17. august. Indtil flere steder ude i byen.

Næste afstemning om årets spisested er i gang. Stem på din favorit her:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«
  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«

  Henter…

  Pernille var 16 år gammel og den eneste punker i Tommerup på Fyn, hvor hun kom fra. Det var år 2000, og hun var taget til Roskilde Festival med nogle venner for at høre musik og for at blive grebet af det store fællesskab. Fredag aften stod hun Orange Scene, klar til at høre The Cure, hendes yndlingsband, da en mand trådte frem på scenen og græd. ”People have died”, sagde han.

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Du lytter til Politiken

  SPECIAL: Roskilde i hjertet (2/3): Hiphop, jordhugga – og den nye lyd fra klubberne
  SPECIAL: Roskilde i hjertet (2/3): Hiphop, jordhugga – og den nye lyd fra klubberne

  Henter…

Forsiden