0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Se video: Madglad på Vesterbro vinder IBYEN-prisen

Årets takeaway tager det roligt. Og inviterer på gratis Chili con carne.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Stem
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Stem
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Vi var også nominerede for nogle år siden. Men vi har nu ikke båret nag over at vi ikke vandt« siger Troels Eriksen fra Madglad på Vesterbro.

Årets takeaway er lukket. De har hængt et skilt op i døren, hvor der står at de lige holder en pause.

Sådan er stilen på Madglad. Det gælder både for den lille takeaway-butik i Oehlenschlægersgade og den noget større spise-her-eller-med-hjem i Eskildsgade.

Sagen er den, at Trine var blevet syg, og Troels syntes det hele var ved at være noget stresset. I stedet for bare at knokle videre blev de enige om at lukke butikkerne ned et par uger indtil sygdommen var overstået og kræfterne vendt tilbage.

Så sådan set kunne IBYEN-prisen ikke komme på et mere tiltrængt tidspunkt.

»Det er da fedt. Det er da en stor opmuntring. De er vi sgu da glade for«, siger Troels Eriksen, da han har lukket IBYENS prisoverrækkelses-hold ind i køkkenet.

»Vi var nominerede for nogle år siden. Men vi har nu ikke båret nag over at vi ikke vandt«, griner han.

Vi bliver enige med Troels om, at det nok er bedst at gemme champagnen og få den lagt på køl, så han kan fejre udmærkelsen med ægtefællen når hun er kommet helt på mærkerne igen.

»Vi har sådan set ikke engang alkoholbevilling. Vi har heller ikke søgt om det. Rent forretningsmæssigt er det nok helt hul i hovedet«, bemærker Troels.

Men igen: det er heller ikke ussel mammon der er i højsædet på årets takeaway-sted, der nu er på vej i sit femte år. For snart to år siden åbnede parret filialen i Eskildsgade. Ideen er den samme begge steder: god, solid, sund mad. Ikke af den grund vegetarisk, vegansk, økologisk eller noget andet fint. Bare god, sund mad for hele familien til små penge.

»Skal jeg sige noget overordnet, betydende for det vi laver, så er det ideen om at skabe noget, der ligner det at spise derhjemme på den gode måde. Trine og jeg har selv købt mange dårlige pizzaer og dårligt takeaway, mens vores børn voksede op her på Vesterbro. Ideen bag Madglad var simpelthen at skabe et alternativ for dem der nu er småbørnsfamilier på Vesterbro. Et rummelig sted, hvor der er lige god plads til den psykisk syge, til børnene og hipsterne«.

Troels Eriksen er ellers uddannet cand.mag. og arbejdede i mange år som jobkonsulent i Københavns Kommune. Trine var lige så længe hjemmehjælper. Da børnene blev store nok til at klare sig selv, begyndte de voksne at arbejde med ideen om det uformelle spisested. De gik i første omgang i gang med at lave noget god mad efter principperne: god kvalitet, lav pris og en uformel atmosfære. Siden er det bare vokset.

På mandag åbner Madglad igen.

Den dag vil der være gratis chili con carne til alle.

Og det er nu ikke engang fordi Trine og Troels nu har vundet IBYEN-prisen for årets takeaway i København.

Det kunne de sagtens have fundet på at gøre alligevel.

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts